Rastopljena krunica iz Nagasakija otkriva nevjerojatnu priču

Samo tri dana nakon nuklearnoga napada na Hiroshimu, Sjedinjene Američke Države bacile su još jednu nuklearnu bombu, ovoga puta u Nagasaki. Bilo je to 9. kolovoza 1945. godine

0

Samo tri dana nakon nuklearnoga napada na Hiroshimu, Sjedinjene Američke Države bacile su još jednu nuklearnu bombu, ovoga puta u Nagasaki. Bilo je to 9. kolovoza 1945. godine.

Uoba bombaška napada ubijeno je između 129 i 226 tisuća ljudi, od čega je barem polovina poginula do kraja prvoga dana.

Korisnik Twittera Charles White objavio je jezivu fotografiju rastopljene krunice u muzeju atomske bombe u Nagasakiju. Objasnio je da je Nagasaki bio središte misijske aktivnosti i dom mnogih „skrivenih kršćana” čije su se obitelji borile i održavale vjeru tijekom 250 godina pod progonom i zabranama – napisao je White na svom Twitter računu.

Kompletan opis ispod krunice glasi: „Ova krunica je pronađena u pepelu kuće koju je pogodila atomska bomba čiji je epicentar bio samo 600 metara od kuće. Kuglice od staklene krunice rastopile su se poput karamele uslijed velike vrućine. U vrijeme eksplozije, donatorova majka radila je u kući rođaka. Tražeći majku sljedeći dan, pronašla je krunicu u pepelu rođakove kuće. Njena majka umrla je u katedrali Urakami. Dugo je cijenila krunicu kao uspomenu na majku prije nego što ju je poklonila Gradu Nagasaki na 40. godišnjicu atomskog bombardiranja.”

 

Izvor: Laudato/Svjetlo riječi
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.