Dogovoreno intenziviranje suradnje HAZU-a i Sveučilišta u Mostaru

Foto: HAZU
0

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić primio je u utorak 27. veljače rektora Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zorana Tomića koji mu je uručio plaketu u znak zahvalnosti za istaknuti doprinos razvoju Sveučilišta kroz istaknuti rad na znanstvenom, stručnom i nastavnom polju te na širenju ugleda Sveučilišta u Mostaru.

Foto: HAZU

Rektor Tomić izvijestio je o radu Sveučilišta koje ima 12.000 studenata, od čega oko 2000 iz Hrvatske, posebno s područja Dalmacije i Slavonije, istaknuvši da mu je cilj postati jedno od najkvalitetnijih i najpropulzivnijih sveučilišta u Bosni i Hercegovini.

Akademik Kusić dao je potporu tim naporima te je dogovoreno intenziviranje suradnje Sveučilišta u Mostaru s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti.

Uz akademika Kusića susretu su bili nazočni i potpredsjednici HAZU akademik Jakša Barbić i akademik Velimir Neidhardt, a uz rektora Tomića i prorektor za međusveučilišnu suradnju prof. dr. sc. Vlado Majstorović i voditelj Ureda rektora Damir Vasilj.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.