SVE VIŠE SUMNJI Kako je predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa dobio nadimak ‘Đuro Kesa’

Još je početkom godine sudac Mislav Kolakušić upozoravao javnost da je predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa ‘sumnjiv tip’. No, nakon što ga je za korupciju direktno optužio bjegunac pred RH pravosuđem, Zdravko Mamić, za koga se zna da na platnom spisku ima određene suce, sve je više sumnji da je istinita informacija da Đuru Sessu već odavna zovu ‘Đuro Kesa‘

Izvor: pixabay.com
0

“Đuro Sessa je 1996. sišao s aviona na letu iz Pertha i postao predsjednikom Općinskog suda u Zagrebu. Naime nikome do danas od građana nije jasno kako je Đuro Sessa postao predsjednikom Općinskog suda u Zagrebu? Strelovito je napredovao preko Županijskog suda, DSV-a, Udruge sudaca pa sve do Vrhovnog suda – nema gdje nije bilo tog “odličnika”. U filmu Gazda: Početak Đuro Sessa je predstavljen kao sudac koji je znao za ilegalne posjete Miroslavu Kutli u zatvoru Remetinec kada se dijelila provizija od neslavne pretvorbe i privatizacije. O svemu postoje dokazi i iskazi koji se saftaju u balkanskom čušpajzu zvanom DORH-u još od 2000. temeljem kaznene prijave sutkinje koja je vodila konkretan kazneni postupak protiv Miroslava Kutle. Važno je za napomenuti da su se dozvole (zato su i nazvane ilegalnima) davale kad je sutkinja bila na svom radnom mjestu, dakle, nije bilo potrebe da bilo tko drugi daje dozvole za posjete Kutli, a za koje dozvole uređujuća sutkinja nije znala. Također, Sessa je kasnije odbio provesti rekonstrukciju ortačkog ugovora iz afere Dubrovačka banka, prodao Agrokoru (tvrtki Mediator) zemljište i ‘zaboravio’ u prvoj imovinskoj kartici navesti da je tim novcem kupio luksuzni stan u Zagrebu. Sessin odvjetnik u više navrata poznat kaznenom pravosuđu koji je sređivao dogovor oko Agrokorove tvrtke Mediator je Maroje Matana, potpredsjednik Hrvatske odvjetničke komore.

Odvjetnik Matana kasnije će zastupati tvrtku KHA jedan d.o.o. (tvrtka kćer Karisma Hotels Adriatic, u suvlasništvu Agrokora) pri kupnji hotela u Dubrovniku. Istodobno, odvjetnik Matana bio je punomoćnik Barbare Kulmer u parnici protiv Agrokora za povrat Kulmerovih dvora.

Svi oni suci su balkansku čorbu kusali a Mamić plaćao, e sad će se mnogi zapitati, kada su kusali bilo jer slatko a šta sad kad je nestao glavni izvor primanja??? Netko je čorbu zapaprio, jer ovako javno prije obznanjivanja odluke pričat, ima sigurno veze sa pravom istinom. Dakle svi su med vrcali samo Mamić prste lizo? Nije sigurno, ima njih još ŠLEPER koji su dijelili 250 Miliona kuna koje država nije potraživala od Mamića dok se netko nije našao pametan pa udario u OSINJAK, sad kad OSE ujedaju sad BOLI !

Kako se najavljivalo da će se objaviti imovinske kartice sudaca isti Đuro Kesa svoju još nije objavio a poznato je koliko isti dobiva prihoda sa strane od DSV-a pa do Državnog izbornog povjerenstva za koje radi niti mjesec dana godišnje! Govorimo o preko 250 tisuća kuna godišnje!

Naime autor teksta je ostao zgrožen i u gnjušanju pod izjavom Đure Kese da je on pošten sudac i da ga javnost percipira kao oličenje pravde, poštenja i stručnosti!?…

Podsjetimo se predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa odgovorio je na optužbe bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića da je ‘nepošten, pokvaren korumpirani sudac koji je ruglo i nije zaslužio da bude predsjednik Vrhovnog suda’. Mamić je tu izjavu dao u Sarajevu, gdje na Sudu BiH traje ročište na kojem se odlučuje o zahtjevu hrvatskog Ministarstva pravosuđa o njegovu izručenju Hrvatskoj

‘Meni je žao što čovjek s kojim sam se sreo dva puta u prolazu može i ima dovoljno hrabrosti da tako nešto kaže. Na to ne mogu ništa odgovoriti nego – sretno mu bilo sa svim što radi. U svakom slučaju to je vrlo ružno i nije dostojno nikoga pa ni nekoga tko se nalazi u takvoj situaciji kao Zdravko Mamić’, kazao je Đuro Sessa za N1.

Upitan koliko su Mamićeve optužbe opasne, kazao je:

‘Opasne su ukoliko se budu uzimale za ozbiljno. Ako se bude uzimalo u obzir tko govori, a ne što govori, onda neće biti opasne, nego će ih se uzeti onakvima kakve one zaista jesu.’

Kazao je i da trenutno ne namjerava poduzeti korake protiv Mamića.

‘Ne planiram ništa. Šokiran sam i osupnut. Vidjet ću što ću učiniti kad vidim što je sve točno rečeno.’

Ima li smisla ‘povlačiti se s takvim tipovima’?
Za Dnevnik Nove TV rekao je da mu je teško sada reći što će poduzeti i zato što nije u Zagrebu.

‘Moram prespavati, ali ne znam ima li uopće smisla povlačiti se s takvim tipovima’, kaže Sessa.

Podsjetimo, Mamić je uoči ročišta o izručenju Đuru Sessu optužio za korupciju.

‘Jedan od tih šest sudaca je korumpirani predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, poručujem mu je da je nepošten, pokvaren korumpirani sudac koji je ruglo i nije zaslužio da bude predsjednik Vrhovnog suda.’

‘Toliko je drzak, a on i ja znamo da je korumpiran i naravno da ću to bez problema dokazati kada se stvore uvjeti za to. Predlažem mu da se obojica podvrgnemo detektoru laži. I još je toliko drzak da na uglednog odvjetnika poziva Hrvatsku odvjetničku komoru. Za ostale neću reći jer moram čuvati artiljeriju.’

Reagirajući na izjavu odvjetnika Veljka Miljevića kako ima saznanja o navodnoj korumpiranosti šest sudaca, Udruga hrvatskih sudaca (UHS) upozorila je u utorak na ‘nastavak korištenja medijskog prostora radi ostvarivanja bolje pozicije u kaznenom postupku stvaranjem negativnog dojma o pravosuđu’.

‘Udruga hrvatskih sudaca upozorava na nastavak korištenja medijskog prostora radi ostvarenja bolje pozicije u kaznenom postupku daljnjim potkopavanjem sudbene vlasti i stvaranju negativnog dojma o pravosuđu u cjelini. Pristrani istupi procesnih sudionika ne doprinose vjerodostojnosti pravosuđa niti pravičnosti’, priopćio je UHS.

Uz to, udruga je podsjetila da je svatko dužan prijaviti postojanje osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti, ‘a ne čekati da ga tijela kaznenog progona pozovu da podnese prijavu’.

Odvjetnik Veljko Miljević je u nedjelju, uoči odlučivanja o izručenju Zdravka Mamića Hrvatskoj, u medijskom istupu iznio neodređene navode o korumpiranosti sudaca, a da, iako je upoznat sa zakonskim odredbama, prethodno nije o tome obavijestio nadležne institucije, naveo je Uskok u ponedjeljak ističući da će Miljevićevi navodi biti provjereni.

Uskok je priopćio kako je odvjetnik uoči odlučivanja o izručenju Mamića Hrvatskoj, iznio neodređene navode o korumpiranosti sudaca. Miljević pritom, dodao je Uskok, prethodno nije o tome obavijestio nadležne institucije, iako je vrlo dobro upoznat sa zakonskim odredbama koje se odnose na prijavljivanje kaznenih djela.

Tamo gdje prestaje razum tu počinje hrvatska stvarnost!

 

Izvor: https://www.facebook.com/emisija.konflik

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.