Sveti Arški župnik Ivan-Marija Vianney (1786.-1859.)

"Oni koje vodi Duh Sveti, posjeduju ispravne zamisli. Zahvaljujući tome, ima toliko slabo obrazovanih ljudi, koji o stvarima znaju više od obrazovanih. Kada nekoga vodi Bog snage i svjetlosti, on ne može biti u krivu. Duh Sveti je Svjetlost i Sila. On nam omogućuje razlikovati istinu od laži, dobro od zla.

0

“Oni koje vodi Duh Sveti, posjeduju ispravne zamisli. Zahvaljujući tome, ima toliko slabo obrazovanih ljudi, koji o stvarima znaju više od obrazovanih. Kada nekoga vodi Bog snage i svjetlosti, on ne može biti u krivu. Duh Sveti je Svjetlost i Sila. On nam omogućuje razlikovati istinu od laži, dobro od zla.

Poslavši nam Duha Svetoga, Bog prema nama postupa poput velikoga kralja koji nekome od svojih službenika izdaje naredbu neka prati jednoga od njegovih podanika, riječima: „Prati ovoga čovjeka kuda god pošao, i dovedi mi ga natrag živa i zdrava!”

Kako li je samo lijepo uživati pratnju Duha Svetoga! On je uistinu dobar vodič!

Duh Sveti nas vodi kao što majka za ruku vodi svoje dvogodišnje čedo; kao što osoba koja dobro vidi vodi slijepca. Zato bismo svakoga jutra trebali moliti: „Bože, pošalji mi svoga Duha Svetoga koji će učiniti te shvatim tko sam ja, a tko si Ti (…)” Duša koja posjeduje Duha Svetoga osobito uživa u molitvi; ona nikada iz vida ne gubi svetu prisutnost Božju. “Nije slabost dati se voditi… voditi se dajemo o(O)nima koje smo upoznali, kojima vjerujemo i iza koji stoje djela koja tu vjeru oživljuju… Dajmo se voditi!

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.