Tko je bio Alija Šiljak?

0
Sutra je 5. godišnjica smrti Alije Šiljka, jednoga od istaknutih Hrvata islamske/muslimanske vjere i borca za Hrvatsku ujedinjenu s BiH te zajedničku obranu od velikosrpske-JNA agresije i pobunjeničkih tvorevina tzv. Republike Srpske Krajine i tzv. Republike Srpske, pravaša, jednoga od osnivača HOS-a i general-pukovnika HOS-a, te u to vrijeme člana predsjedništva HSP-a te glavnog koordinatora HSP-a za istočnu Bosnu.
Alija Šiljak preminuo je u Zagrebu 3. prosinca 2015., a sahranjen je na groblju (mezarju) Posestra – Bakije (kod Goražda).
”Alija Šiljak je Hrvat s Drine. Arapskog je imena, bosanskog prezimena, a hrvatskih pogleda na svijet. Kad je u pitanju narod kojem pripada i kada je riječ o državi koja pripada tom narodu onda s neskrivenim zadovoljstvom i gordošću ističe da je pravaš, starčevićanac. Alija je čovjek koji je prvi nakon 1945. razvio hrvatski barjak na Drini i rekao: “Na Drini Srbija prestaje! Od Drine do Sutle, odnosno od Soče do Foče je teritorij koji pripada mojem narodu bez obzira na vjeroispovijest, islamsku ili katoličku.”
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.