Umrli

Novinari imaju fetiš na mrtve ili umrle, to je jedna od prvih riječi koje ćete čuti u svakoj informativnoj emisiji na TV-u ili radiju i koje stalno ponavljaju. Umrli, mrtvi... Pa pogledajmo kako se kreće broj umrlih u odnosu na prethodne godine kada javnost nije bila bombardirana tako morbidnim temama

0
Novinari imaju fetiš na mrtve ili umrle, to je jedna od prvih riječi koje ćete čuti u svakoj informativnoj emisiji na TV-u ili radiju i koje stalno ponavljaju. Umrli, mrtvi… Pa pogledajmo kako se kreće broj umrlih u odnosu na prethodne godine kada javnost nije bila bombardirana tako morbidnim temama.
U prvih 9 mjeseci 2020. godine broj umrlih je za 766 ili 2% manji u odnosu na petogodišnji prosjek istog razdoblja. Godina 2017. je bila posebno kritična, posebno siječanj i veljača, kada je očito gripa bila malo žešća, ali novinari nisu pretjerano marili.

Izvor: Državni zavod za statistiku
Također, umrli s novinarskim virusom čine 0,87 posto ukupno umrlih u prvih 9 mjeseci ove godine.
Ako već u medijima postoji fetiš na smrt, onda bi bilo puno realnije kada bi svakodnevno, osim broja umrlih s novinarskim virusom, objavljivali i broj ukupno umrlih. Tako bi javnost dobila širu sliku. Nažalost, kod nas to nije moguće zbog netransparentnosti naše vlasti. Nismo mi Švedska gdje se svaki podatak može odmah naći. Kod nas su zadnji podaci o ukupno umrlima tek za rujan.
Izvor: Državni zavod za statistiku
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.