Uredništvo i pravila korištenja

0

ALG227141 The Three Archangels and Tobias (tempera on panel) by Botticini, Francesco (c.1446-97); 135x154 cm; Galleria degli Uffizi, Florence, Italy; (add.info.: Les Trois Archanges et Tobie fils;); Alinari; Italian, out of copyright
Sadržaj ove stranice rezultat je želje da činimo dobro, da budemo apostoli u svome vremenu, stoga će nam biti drago ako se sadržaj stranice bude prenosio i dijelio drugima na bilo koji način.

Jedini uvjet pri preuzimanju sadržaja je navesti barem izvor jednostavnim potpisom biramdobro.com. Ne zato što bi nam to bilo važno zbog taštine, nego kao znak da dijelite naš entuzijazam, ciljeve i kao mali znak potpore u tim našim nastojanjima.

Ukoliko ne navedete izvor, sigurno Vas nećemo tužiti, no smatrat ćemo to vlastitim neuspjehom jer nismo uspjeli i Vas uvjeriti da je kultura srca za koju se zalažemo i to da se poštuje trud drugoga i da mu se priznaju zasluge za ono što vrijedno i dobro radi.
Ipak, nećemo odustati zbog toga. Jer, ako i jednog čovjeka uspijemo uvjeriti u to da je za budućnost ljudske obitelji potrebno njegovati kulturu srca, naš se trud isplatio i opravdao napore.

Želite li se i Vi uključiti u društvo kustosa (čuvara, stražara), nevezano iz kojeg kraja ste Hrvatske ili svijeta, dobrodošli ste. Javite se na adresu elektroničke pošte: kustodija@outlook.com.

Zaštitnici stranice:
Nekome možda čudno, nekome smiješno, nekome odbojno, ali ja vjerujem u Boga kako se objavio u Isusu Kristu. Vjerujem da je sve što postoji plod Božje volje i Njegove ljubavi. Ako pomislite – a zlo?, onda odgovaram jednostavnim argumentom da iz Dobra ne može proizići zlo. Zlo je plod slobodne odluke da se odbaci Boga.

Anđeli su duhovna bića za koja znamo da imaju različite uloge u poretku stvarnosti. Najočitija je ona zaštitnička, stoga je i primjereno da budu zaštitnici onih koji također žele čuvati i promovirati dobro, lijepo, plemenito i istinito.

Sveta trojica arkanđela- Mihael, Gabriel i Rafael na neki način “uosobljuju” naš apostolat koji bismo na najjednostavniji način mogli opisati kao trostruku zapovijed: uči, govori i djeluj.

Urednik stranice:
Zvonko Franc
kustodija@outlook.com

Suradnici:
Verica Jačmenica Jazbec
Sanja Plevko
Darko Fiket
Veseljko Kralj
Dražen Zetić

Fotografije:
Dražen Zetić
www.freeimages.com
www.wikimedia.org

Medijski partneri:
Glas Zagorja, regionalni informativni magazin

Foto: By Francesco Botticini – 1., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7518198

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.