Novi broj „Glasnika Majke Božje Vinagorske“

0

Glasnik Majke Božje Vinagorske
Izašao je novi broj „Glasnika Majke Božje Vinagorske“. Proslavili smo župnu svetkovinu na Vinagori, blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije, koji slavimo prve nedjelje u srpnju. Baš kao što je Marija pohodila Elizabetu, tako i putem „Glasnika“ želi pohoditi svakoga od nas i donijeti nam radost života.

Upravo zato, na samom početku možete čitati o marijanskoj pobožnosti, koja je na neki način utkana u srž našeg naroda. Zajedno s Marijom, čitajući tekst, i vi ćete razmišljati o otajstvima slavne krunice. Uskoro nam dolazi i njezina najveća svetkovina, Uznesenje Blažene Djevice Marije, koje se na poseban način već stoljećima slavi u župi Tuhelj, koja je stoga predstavljena u novom broju „Glasnika“. Pred vama je, dragi čitatelji, godišnji odmor, stoga možete pročitati i ponešto o tom „važnom“ razdoblju u godini.
Glasnik Majke Božje VinagorskeTu su i redovite rubrike koje nas vraćaju i podsjećaju na važne događaje iz naše bliže ili dalje povijesti, a koje svakako treba oteti zaboravu. Pregršt lijepih uspomena u vama će probuditi tekstovi o događajima iz života župe i svetišta, iz susjednih župa, iz našega grada te kronika događanja od posljednjeg broja „Glasnika“.

Ovim brojem i župnim proštenjem, započeli smo novi ciklus Marijina slavlja na Vinagori, koji završavamo zahvalnicom, posljednje nedjelje u listopadu. Ponesite kućama svoj primjerak novog broja „Glasnika Majke Božje Vinagorske“ i prisjetite se da je i ljeti potrebno pronaći vremena za Boga.

Do idućeg broja „Glasnika“, neka nad nama bdije i sve nas zagovara naša Majka Božja Vinagorska!

Posjetite internetske stranice Vinagorske župe: http://www.zupa-vinagora.hr/

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.