Zeleni odred: O klimatskim promjenama i utjecaju šuma

O klimatskim promjenama javno se priča već desetljećima. Ne trebaš biti stručnjak da bi shvatio kako šume pomažu regulirati klimu, održavaju slivove, osiguravaju pitku vodu, pročišćavaju zrak, a veća količina odraslog drveća pridonosi većoj apsorpciji ugljikovog dioksida iz atmosfere

Izvor: pixabay.com
0

O klimatskim promjenama javno se priča već desetljećima. Ne trebaš biti stručnjak da bi shvatio kako šume pomažu regulirati klimu, održavaju slivove, osiguravaju pitku vodu, pročišćavaju zrak, a veća količina odraslog drveća pridonosi većoj apsorpciji ugljikovog dioksida iz atmosfere.

Šume su dom mnogim životinjskim i biljnim vrstama, ali i besplatna psihoterapija svima koji kroz nju prošetaju. Šume su bitne i za gospodarstvo, ali samo ako ih koristiš odgovorno i s mjerom što, nažalost, u Hrvatskoj nije slučaj.

Priroda je moćnija od bilo koje mehanizacije ili oružja – kad joj se zamjeriš, to ti vraća desetljećima, ponekad i stoljećima. Ne trebaš biti stručnjak da bi shvatio kako je čovjek glavni krivac za klimatske promjene. Priroda bez nas može, no možemo li mi bez nje?

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.