Željka Markić: Dvostruki kriteriji za seksizam

U tijeku razgovora u kojem nam je g. Gabrić objasnio kako je cilj pripadnosti masonskoj loži širiti ljubav i dobrotu koji toliko nedostaju u Hrvatskoj - a ne zadobivati moć kroz mrežu tajne, interesno vezane "braće" - on je dva puta novinarki na njezino pitanje koje mu se, očito, nije svidjelo - odgovorio uvredljivim, seksističkim protupitanjem koje je teško zamisliti da bi postavio Andriji Jarku - da je slučajno on sjedio u stolcu preko puta

Izvor: pixabay.com
0

 

U tijeku razgovora u kojem nam je g. Gabrić objasnio kako je cilj pripadnosti masonskoj loži širiti ljubav i dobrotu koji toliko nedostaju u Hrvatskoj – a ne zadobivati moć kroz mrežu tajne, interesno vezane “braće” – on je dva puta novinarki na njezino pitanje koje mu se, očito, nije svidjelo – odgovorio uvredljivim, seksističkim protupitanjem koje je teško zamisliti da bi postavio Andriji Jarku – da je slučajno on sjedio u stolcu preko puta.

Na pitanje Josipe Krajinović čemu tolika tajanstvenost (o članovima) ako g. Gabrić tvrdi da je sve po zakonu, on je rekao:

“To je kao da ja vas pitam:”Tko je vama sinoć bio u krevetu?” i onda opet, kad je novinarka ustrajala na svom pitanju – zašto taji informacije o tome tko su članovi ponovio je pitanje: “Zašto vi meni ne odgovorite – s kime ste sinoć spavali?”..

Ne čujemo vrisak niti Hrvatskog novinarskog društva, niti samoprozvanih udruga za zaštitu ženskih prava. Niti metoovaca. Zamislimo si da je ista ovakva pitanja Sabini Tandari uputio Milijan Brkić u prošlotjednom razgovoru.. Danas bismo cijeli dan – s pravom – slušali samo o tome. Dvostruki kriteriji. Proizvoljnost. Kuda god se okreneš.

 

facebook stastus

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.