2. međunarodna konferencija o iseljeničkome turizmu

0

Taj oblik turizma uključuje interes iseljenika za proučavanjem kulture, za umjetnošću, folklorom, sportskim igrama, zdravstvenim uslugama, vjerskim znamenitostima i drugim u zemlji iz koje potječu. Iseljenici i njihovi potomci iz zemalja koje održavaju bliske odnose sa svojom iseljeničkom zajednicom kao što su Izrael, Meksiko, Kina, Irska, Portugal, Filipini, Poljska, Češka, Italija, Grčka, Španjolska i Hrvatska, imaju važnu i raznoliku ulogu na tržištu iseljeničkog turizma.

Iseljenici nisu samo potrošači na tom tržištu, nego su često i važni ulagači. Međunarodnu konferenciju organizira Centar za istraživanje hrvatskoga iseljeništva. Cilj joj je, ističu organizatori, okupiti znanstvenike i turističke stručnjake iz različitih zemalja radi razmjene iskustava i potencijalne suradnje u razvoju i pristupu iseljeničkom turizmu. Suorganizatori su Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, podružnica Split, Hrvatska gospodarska komora i Poliklinika Bagatin.

(Foto: Pixabay)

Glavne teme konferencije:

– Iseljenički turizam u Hrvatskoj – iskustva i perspektive
– Promidžba hrvatskoga turizma od strane iseljenika u zemljama gdje žive
– Kulturni turizam (uređenje muzeja, arhiva, glazbeni, folklorni, dramski i drugi festivali i priredbe)
– Sportski i zdravstveni turizam (sportske igre, sportska rekreacija, zdravstveni turizam i ponuda)
– Umjetnost i turizam (povezivanje i mogućnosti izlaganja hrvatskih iseljeničkih umjetnika)
– Ulaganje iseljenika u turizam (investicije, mogućnost kupnje nekretnina)
– Iskustva iseljeničkoga turizma drugih zemalja.

Svi zainteresirani za sudjelovanje konferenciji koja će se održati u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, Trg Braće Radića 3 u Splitu, trebaju poslati prijavu i sažetak predavanja do 30. travnja. 

Kotizacija je 1.500,00 kuna, uključuje torbu s radnim materijalima, dva ručka i dvije večere. Sažetak treba sadržavati: naslov rada, ime i prezime autora, titulu, instituciju koju predstavlja, tekst do 200 riječi te 5-7 ključnih riječi. Predavanja će biti na hrvatskom ili, po izboru, i na engleskom jeziku.

 

Autor: 

Izvor: https://glashrvatske.hrt.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.