Anketa Europe Elects – NHR u društvu Salvinija i Le Pen!?

Izvor: pixabay.com
0

 

Tomislav Jonjić iz Neovisnih za Hrvatsku jučer je na svojem Facebook profilu komentirao anketu koju je na Twitteru objavila stranica Europe Elects.

“Stranica Europe Elects objavila je anketu Promocije Plus, provedenu sredinom ožujka na 1400 ispitanika, prema kojoj NHR ima 5% podrške birača. To je još jedna potvrda činjenice da smo jedina stranka s hrvatske desnice koja ima izgledne šanse za ulazak u Europski parlament.

Mi znamo da je stvarna brojka osjetno veća, kao što vjerujemo da će ona rasti i dalje. Hvala Vam na potpori”, napisao je Jonjić.

U anketi koja istražuje preferencija birača uoči europskih izbora HDZ ima 30%, SDP 18%, Živi zid 10%, Amsterdamska koalicija 7%, a Neovisni za Hrvatsku 5%.

Osim rezultata prema kojima HDZ gubi 11% u odnosu na izbore 2014., ali svejedno dobiva vrtoglavih 30% te se pojavljuju još neke stranke poput Bandićeve ili Starta koji dolazi kao neka updateana verzija don Ivana Grubišića, anketa je zanimljiva zbog još jednog detalja.

Naime, pored HDZ-a nalazi se oznaka EPP (Europska pučka stranka), pored SDP-a oznaka S&D(Socijalisti i demokrati), pored Živog zida oznaka EFDD (Europe of Freedom and Direct Democracy), pored Amsterdamske ALDE, pored Mosta ništa, a pored NHR-a stoji ENF – europska stranka koju predvode Matteo Salvini i Marine Le Pen.

Dok je za HDZ, SDP i Amsterdamsku otprije poznato kojih su stranaka članice, a Živi zid je nedavno najavio članstvo u EFDD-u i savez s Pokretom pet zvjezdica Luigija Di Maija, o partnerstvu NHR-a i ENF-a ne može se pronaći niti slova na Google tražilici baš kao što se ne zna koju ideologiju na euroizborima predstavlja Most.

Nije jasno je li riječ o zabuni ili stranica Europe Elects ima informacije koje Google nema.

Na stranici europeelects.eu prikazan je i grafikon projekcije izbornih rezultata prema kojemu su HDZ-ovi Pučani i SDP-ovi Socijalisti najveći gubitnici izbora, a najveći dobitnici upravo desničarski ENF i liberalni ALDE.

 

M. Marković/Foto:pxll

Izvor: maxportal.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.