APEL HRVATSKOJ: Roditelji u suzama: ‘Došli smo prekasno, izgubili smo našu djevojčicu’

- Ušli smo u sobu a ona je bila cijela prekrivena dekom. Otkrio sam ju, da joj vidim lice. Izgubio sam svoju djevojčicu. Nismo se mogli suzdržati ni ja ni žena pa smo je grlili, mazili. Bila je još topla. Nadao sam se da će se probuditi jer oduvijek je bila borac - govori neutješni otac

0

– Ušli smo u sobu a ona je bila cijela prekrivena dekom. Otkrio sam ju, da joj vidim lice. Izgubio sam svoju djevojčicu. Nismo se mogli suzdržati ni ja ni žena pa smo je grlili, mazili. Bila je još topla. Nadao sam se da će se probuditi jer oduvijek je bila borac – govori neutješni ot

 

Toliko smo se veselili konačnom susretu s djevojčicama. Nismo ih vidjeli gotovo tri tjedna jer nismo mogli doći, zbog situacije sa širenjem koronavirusa. I treća kćerka Tea je bila donedavno smještena na toj istoj klinici, zbog iste bolesti, ali se njoj zdravstveno stanje popravilo pa je poslali, sa suprugom, na vježbe u Krapinske toplice s obzirom na to da joj je ostala oduzeta lijeva strana tijela. Bilo nam je teško što su nam dvije djevojčice ostale same u Zagrebu, što ih ne možemo otići posjetiti, makar im se javiti, dotaknuti ih iako su u komi, da čuju naš glas. Sada kad smo dobili dozvolu, došli smo prekasno – u suzama je ispričao otac 7-godišnje Blanke, koja je jučer preminula u Klinici Fran Mihaljević od iznimno rijetkog Bickerstaffovog encefalitisa.

Još su u četvrtak njeni doktori primijetili da gubi krvni tlak, da joj krv ne dolazi do mozga, i u četvrtak u 11 sati je preminula. Srce je ostalo bez kisika, mozak bez krvi. Na intezivnoj njezi zbog iste dijagnoze leži i njezina godinu mlađa sestra Blaženka, a nedavno je iz bolnice otuštena i treća sestra Tea koja se djelomično oporavila od te teške bolesti, pišu 24sata.

– Ušli smo u sobu a ona je bila cijela prekrivena dekom. Otkrio sam ju, da joj vidim lice. Izgubio sam svoju djevojčicu. Nismo se mogli suzdržati ni ja ni žena pa smo je grlili, mazili. Bila je još topla. Nadao sam se da će se probuditi jer oduvijek je bila borac – govori neutješni otac dok sa suprugom putuje iz Zagreba nazad kući prema Babinoj Gredi.

Dobili su dozvolu tek nakratko vidjeti djevojčice, ne očekujući da će ih zateći šok. Mama ništa ni ne govori. Tjednima već živi tek zato što mora, zbog svoje dvije zdrave starije kćerke, Anite i Nikoline, koje stalno očekuju da im se seke Branka i Blaženka vrate doma kada ozdrave.

– Ne možemo ovako više živjeti u strahu da će se to opet dogoditi, a kako sada stvari stoje, može. Ne mogu ovu neizvjesnost više podnijeti, a sada smo i Branku izgubili – očajan je otac. 

Još uvijek im treba financijska pomoć kako bi, ukoliko zatreba, platili dodatno liječenje i preglede za Blaženku, vježbe za Teu koja ne koristi ni lijevu ruku ni nogu, ponovo uči pričati i razumijevati stvari, te kako bi sanirali sve eventualne izvore zaraze koja možda leži u njihovoj kući, jer su im neki doktori tako sugerirali. Bickerstaff encefalitis, naime, može biti virusan i bakterijski, njegov izvor može ležati u vlažnim zidovima i podovima, također može biti autoimuna i genetska bolest. Što je točno uzrok kod djevojčica Špionjak još se ne zna. 

Račun za pomoć obitelji otvorila je braniteljska udruga UHBDR Ina Slavonija iz Babine Grede, obzirom da su privatni računi Špionjakovih blokirani zbog dugova za režije. Račun je otvoren u PBZ banci, IBAN HR5523400091511066791, uplate idu uz naznaku ‘donacija za obitelj Špionjak’, a moguće su i uplate iz inozemstva na broj BIC:PBZGHR2X.

 

 

 

Izvor: večernji.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.