Apel petrovom namjesniku iz Ukrajine: Zapovjednik 36. samostalne brigade marinaca u Mariopolju papi Franji

Zapovjednik 36. samostalne brigade marinaca, bojnik Serhiy Volyna, napisao je pismo papi Franji u kojem ga moli da pomogne u spašavanju stanovnika Mariupolja

0
Zapovjednik 36. samostalne brigade marinaca, bojnik Serhiy Volyna, napisao je pismo papi Franji u kojem ga moli da pomogne u spašavanju stanovnika Mariupolja

Izvor: pixabay.com

Tekst pisma: „Vaša Svetosti, pape Franjo!
Ja nisam katolik, ja sam pravoslavac. Vjerujem u Boga i znam da svjetlo uvijek pobjeđuje tamu.
Nisam vidio vaše pozive svijetu i nisam pročitao sve vaše nedavne izjave; Borim se više od 50 dana, potpuno opkoljen, a sve za što imam vremena je žestoka bitka za svaki metar ovog grada koji je okružen neprijateljem.
Ja sam ratnik. Ja sam časnik koji je položio prisegu na vjernost svojoj zemlji. I spreman sam boriti se do kraja. [To činim] Unatoč nadmoćnoj neprijateljskoj sili, unatoč nehumanim uvjetima na bojištu, stalnoj topničkoj i raketnoj paljbi, nedostatku vode, hrane i lijekova.
Vjerojatno ste puno toga vidjeli u svom životu. Ali siguran sam da nikada niste vidjeli što se događa s Mariupolom. Jer ovako izgleda pakao na zemlji.
Imam malo vremena da opišem sve strahote koje vidim ovdje svaki dan. Žene s djecom i bebama žive u bunkerima u tvornici, gladne su i hladno im je. Svaki dan žive u očima neprijateljskih zrakoplova. Ranjenici umiru svaki dan jer nema lijekova, nema vode, nema hrane.
Obraćam se vama za pomoć. Jer došlo je vrijeme kada molitve nisu dovoljne. Pomozite ih spasiti. Nakon bombardiranja dramskog kazališta više nitko nema povjerenja u ruske okupatore. Donesite istinu svijetu, evakuirajte ljude i spasite njihove živote iz ruku Sotone, koji želi spaliti sve živo.”
Podsjećamo vas:
· Mariupol je pod opsadom od 1. ožujka, a Rusi ga neprestano granatiraju, pokušavajući preuzeti punu kontrolu nad gradom.
· Predsjednik Volodymyr Zelenskyy rekao je da su u tijeku razgovori za pomoć ukrajinskim braniteljima u Mariupolju.
· Također je rekao da bi ubojstvo ukrajinskih branitelja u Mariupolju moglo stati na kraj mirovnim pregovorima s Rusijom.
· Dana 17. travnja, Glavni stožer objavio je da se ruska vojska vjerojatno priprema za operaciju pomorskog desanta u Mariupolju.
· Gradsko vijeće Mariupolja je 16. travnja objavilo snimku uništenja grada snimljenu dronom, a Reuters je objavio snimku područja oko metalurške tvornice Iljič na području koje kontrolira ruska vojska.

 

Izvor: Volynino pismo podijeljeno s Ukrajinskom Pravdom

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.