Božo Vukušić: SREBRENICA – SRPSKA KARMA

Praktički nema dana da netko iz društvenog ili političkog života Srbije, ili od viđenijih Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, neovisno koji ideološki pravac zastupao i kojem političkom krilu pripadao, ne spomene Jasenovac i, najčešće bez ikakvih argumenata ili čak na temelju dokazanih povijesnih neistina, ne optuži Hrvate za ratne zločine i genocid

0
Praktički nema dana da netko iz društvenog ili političkog života Srbije, ili od viđenijih Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, neovisno koji ideološki pravac zastupao i kojem političkom krilu pripadao, ne spomene Jasenovac i, najčešće bez ikakvih argumenata ili čak na temelju dokazanih povijesnih neistina, ne optuži Hrvate za ratne zločine i genocid.
Poznato je, međutim, da su upravo Srbi već stoljećima poznati kao narod na jugoistoku Europe sklon ratnim zločinima i divljaštvima. Time su se, dapače, hvalili i ponosili u vlastitim narodnim pripovijetkama i pjesmama.
Jučer, 23. srpnja, stigla ih je vlastita karma. Visoki predstavnik UN-a u BiH Valentin Inzko nametno je zakon kojim je, među ostalim, kažnjivo nijekanje genocida u Srebrenici.
Ponovit ću što sam već jednom napisao na ovoj FB stranici: Tako su Srbi, koji su desetljećima sve i svakoga oko sebe optuživali za genocid, na kraju jedini narod na ovom području koji je u povijesti i formalno od nekog suda (Haškog!) osuđen za zločin s takvom kvalifikacijom.
A sada im je svjetska zajednica zabranila, pod prijetnjom zatvorske kazne, nijekanje i relativiziranje tog genocidnog zlodjela kojega su počinili. Aferim, Inzko.
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.