Davor Ivo Stier nije vjerodostojan?

Ne smijemo se sramiti našeg kršćanskog nasljeđa! Upravo kršćanske vrijednosti daju nam snagu da se opredijelimo za slobodu, a protiv klijentelizma. To traži puno odricanja. Ili ćemo uči bez fige u džepu u borbu protiv klijentelizma ili ćemo završiti u ropotarnici povijesti. Mi moramo biti spremni preuzeti tu odgovornost...

Izvor: pixabay.coom
0

”Ne smijemo se sramiti našeg kršćanskog nasljeđa! Upravo kršćanske vrijednosti daju nam snagu da se opredijelimo za slobodu, a protiv klijentelizma. To traži puno odricanja. Ili ćemo uči bez fige u džepu u borbu protiv klijentelizma ili ćemo završiti u ropotarnici povijesti. Mi moramo biti spremni preuzeti tu odgovornost”, tvrdio je prije svega nekoliko mjeseci HDZ-ov Davor Ivo Stier, čovjek koji je ovih dana objelodanio svoje ambicije i priznao da ima namjeru sjesti u fotelju prvog čovjeka vladajuće stranke. Samozatajni Stier, u javnom se prostoru percipirao kao konzervativac, a da je čovjek od principa pokazalo se i onda kada je napustio Plenkovićevu vladu zbog raskida suradnje s Mostom i ulaska u liberalnu koaliciju s HNS-om.

Premda se posljednjih nekoliko dana spekuliralo o tome kako bi Stier kormilo HDZ-a trebao preuzeti nakon što odradi predsjedničku kampanju šefice države Kolinde Grabar-.Kitarović u suradnji s također konzervativnom Marijanom Petir, izgleda da od toga nema ništa, njegove su ambicije daleko opsežnije, a doima se i daleko konkretnije. Naime, u borbu protiv klijentelizma trebao bi kako se saznaje iz djela medija krenuti s Ivanom Domagojem Miloševićem, s kojim unazad nekoliko dana vodi intenzivne pregovore o suradnji, a osim toga spreman je na razgovor pozvati i Miru Kovača koji kako se šuška po HDZ-u za takve opcije nije otvoren. Kako bi i bio otvoren, kada Stier naivno u borbu protiv klijentelizma ulazi s najvećim HDZ-ovim klijentelistom, i jednim od najbogatijih hrvatskih političara svih vremena. O Miloševićevim ambicijama i sklonostima ka preuzimanju HDZ-a naš je portal pisao prije nekoliko mjeseci, no od samih ambicija znatno je zanimljivija njegova životna priča.

Naime, premda je završio Medicinski fakultet, tom se strukom nikada nije bavio. Još kao student otvara svoju prvu tvrtku koju je vodio deset godina, sve dok ga sudbina nije predodredila za suvlasnika, a kasnije i vlasnika poznate hrvatske tvornice vatrogasnih aparata Pastor. U međuvremenu je, uz medicinu, završio bledsku školu menadžmenta pa ga je život odveo u poduzetničke vode, a njegov otac Radenko Milošević može se opisati kao jedan od onih koji su se u pravo vrijeme našli na pravom mjestu zajedno s desetak ljudi 1994. kupuje 45 posto Pastorovih dionica, premda njihova ponuda cjenovno nije najpovoljnija. Predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju koji je prihvatio lošiju ponudu, iako su postojale dvije povoljnije bio je tada Ivan Penić, a predsjednik UO Fonda Borislav Škegro. Milošević junior imao je tada svega 24 godine, a direktorom tvornice postaje šest godina kasnije kada otac na njega prenosi svoje dionice.

Zajedno sa sinom još jednog “velikog” hrvatskog biznismena, Danijelom Šternom, ‘financijskim’ makinacijama posao je većinski vlasnik Pastora i danas ponosno ističe kako je ‘ponosan na ono što se u Pastoru događalo zadnjih desetak godina’ koliko mu je on bio na čelu. Plod njegova rada vidljiv je u imovinskoj kartici koja otkriva da posjeduje stanove vrijedne 20-ak milijuna kuna, a tu su i poslovni prostori te znatan broj poslovnih udjela i dionica u fondovima i trgovačkim društvima. Tu je i 12 garaža, ali i imovina od tristotinjak tisuća kuna te ponešto u eurima.

 

facebook status, Hrvatske vijesti

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.