Dvanaesteročlana obitelj Rukavina i njihova društvena igra

Robert Rukavina na predstavljanju igre.
0

Za predstaviti dobre ljude i dobre stvari nikad nije kasno i nikad dovoljno prostora, stoga s radošću predstavljamo obitelj Rukavina, Nadu i Roberta koji su osmislili vlastitu  društvenu obiteljsku igru neuobičajenog naslova; „Putovanje s Marijom, Majkom Isusovom“!

BIRAM DOBRO: Draga Nado i Roberte, hvaljen Isus i Marija. Molim vas, hoćete li nam se kratko predstaviti i reći, odakle ideja za osmišljavanjem igre?

RUKAVINA: Hvaljen Isus i Marija! Mi smo jedna velika sretna obitelj s desetero djece; Marija, Ivan, Magdalena, Klara, Ana, Rebeka, Noemi, Judita, Estera i Petar. Ideja za igru je došla u molitvi. Mi kao obitelj promišljali smo o nekoj igrački ili igri za djecu koja bi bila zanimljiva, zabavna i istodobno vjerski prihvatljiva, poučna, te po mogućnosti da cijela obitelj bude uključena.

BD: Zašto baš igra „Na putu s Marijom, Majkom Isusovom“?

R: Sjetio sam se Gospinih putovanja uz Isusa i pomislio kako bi bilo zanimljivo povezati ih u cjelinu, ispreplesti pitanjima iz Biblije i igru završiti u Raju, mjestu na koje nas Gospa sve želi odvesti.

BD: Zašto je ta igra dobra, ali zaista dobra?

R: Igra je sadržajem potpuno drugačija od svih igara na tržištu, jer promiče zajedništvo i radost kada se i posljednji igrač nađe u Raju. U igri nije najvažnije pobjediti već i pomagati drugima.

BD: Mnogi danas govore kako se odrasli ne bi trebali igrati, već da je to za djecu, dok s druge pak strane vidimo sve veću potražnju za igrama na internetu i porast igara, (za odrasle), na sreću. Kako to objasniti i da li se odrasli uopće i moraju igrati?

R: Smatram da se odrasli itekako trebaju igrati, ali s djecom, a ne nikako igre na sreću po kladionicama i kasinima. Roditelji premalo vremena provode sa svojom djecom, a pogotovo u molitvi. Nažalost danas je roditeljima sve bitnije od njihove djece, (istina, materijalno će im pokušati sve pružiti ali živce i vrijeme mjere na kapaljku), nestalo je nekako osjećaja za žrtvu, u braku prevladava sebičnost i sve se mjeri , koliko sam ja a koliko ti, predbacuju supružnici jedni drugima. Vrijeme je da se Hrvatske obitelji zapitaju tko im odgaja djecu, kakvi su to programi koji se provode kroz školu i što nam zapravo djeca uče u školi. Ovoj je igri cilj okupiti obitelj, mamu, tatu i djecu oko Boga, omogućiti im da kroz igru progovore jedni s drugima i kroz igru izraze osjećaje, želje i očekivanja jedni od drugih. Ova igra je igra molitve zajedništva i ona nas uči o Bibliji.

Detalj s predstavljanja igre. Na fotografiji Krešimir Miletić, predstavljač.

BD: Osobno sam igrao igru „Na putu s Marijom…“ i cijelo vrijeme vodio da  bih na kraju „izgubio“, kako je to moguće?

R: Igra završava tek kada posljednji igrač dođe u Nebeski Jeruzalem. Svaki igrač pri ulasku dobiva kartice s talentima i otkriva ih na način da pomaže igraču iza sebe. Koliko puta baci kocku za drugoga ili mu pomogne odgovoriti na pitanje, otkriva karticu s talentima i sakuplja talente. Kada i posljednji igrač uđe u Nebeski Jeruzalem dobiva karticu s talentom, otkriva je i postoji mogućnost da dobije karticu s najvećim brojem talenata i tako pobijedi u igri.

BD: Prekrasno. Ovdje zaista dolazi do izražaja Isusova riječ: „Tko je prvi bit će posljednji“. A gdje se igra može nabaviti?

R: Igra se može nabaviti direktno od izdavača i distributera firme NA-RU-RO d.o.o. info.naruro@gmail.com ili u svim prodavaonicama KS-a, Verbuma, Teovizije…

BD: I za kraj, vaša poruka kao roditelja, nama roditeljima?

R: Poručio bih svim roditeljima da odrede vrijeme u danu za obiteljsku molitvu na koju bi se okupila čitava obitelj. Udaljenost od Boga rezultirala je mnogim razvodima, svađama i netrpeljivostima u braku, a uvijek najviše ispaštaju djeca. Pokušajte u svojoj supruzi ili suprugu i vašoj djeci ljubiti Isusa i vjerujte mi; imat ćete najljepši brak koji ste mogli poželjeti.

BD: Hvala vam na ovom prekrasnom svjedočanstvu i daru s Neba koji ste nam proslijedili i želimo vam još puno radosti i veselja u vašem domu i ljubavi i strpljivosti u odgoju djece. Bog vas blagoslovio.

R: Bogu hvala na svemu.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.