FINA, financijska iznuda naroda

FINA, financijska iznuda naroda svekolikom pučanstvu objavila je podatke kako zbog neizvršenih osnova za plaćanje krajem lipnja u blokadi 256.322 građana, koji su za glavnicu dugovali sveukupno 23,15 milijardi kuna, a blokirano je bilo i oko 18.585 poslovnih subjekata čiji je ukupni dug od 8,3 milijarde kuna

Izvor: pixabay.com
0

 

FINA, financijska iznuda naroda svekolikom pučanstvu objavila je podatke kako zbog neizvršenih osnova za plaćanje krajem lipnja u blokadi 256.322 građana, koji su za glavnicu dugovali sveukupno 23,15 milijardi kuna, a blokirano je bilo i oko 18.585 poslovnih subjekata čiji je ukupni dug od 8,3 milijarde kuna.

Iznos duga građana u mjesecu lipnju, prema mjesecu ranije, smanjen je za 1,7 milijuna kuna, odnosno za 0,007 posto.
Krajem lipnja, blokirani su građani za glavnicu dugovali iznos od 16, 64 milijarde kuna, što je za 9,7 milijuna, ili za 0,1 posto više nego krajem svibnja.

Prema podacima FINA-e dug građana po osnovi kamata iznosio je 6,51  milijardu kuna, i u odnosu na svibanj, bio je manji za 11,4 milijuna kuna, odnosno za 0,17 posto.

Krajem mjeseca lipnja u blokadi je bilo 7, 268 pravnih osoba s ukupnim dugom 6,37 milijardi, od čega se na glavnicu odnosi 4,8 milijardi, a na kamatu 1,5 milijardi kuna.

U svakom slučaju, vrti nam se u glavi od silnih brojki i statističkog izvještaja omiljene nam FINA-e.

Dragi naši ovršeni, nisu li nekadašnji robovi bili prepoznatljivi po lancima, okovima i robovlasnicima koji su ih šibajući tlačili, uzimajući im slobodu i svako pravo na dostojanstven život…

Danas nam se događa ista stvar, na drugačiji način.

Današnji, suvremeni robovlasnici, tlačitelji, imaju jedan naziv – zovu se FINA

Krajnje je vrijeme da prestane ovo legalno kamatarenje hrvatskih građana! 

Tražimo ukidanje ovakvog Ovršnog zakona, deblokadu blokiranih računa građana, otpis zateznih kamata, te potpuno izbacivanje FINA-e iz ovršnog procesa.

 

 

Žana Beber, facebook status

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.