G 5: Zastrašujuće ferkvencije i opasnosti nove tehnologije

Nakon testiranja tijekom 2017. više od 180 znanstvenika i istraživača zatražilo je stopiranje uvođenja mreže pete generacije

foto: pixabay
0

 

Nakon testiranja tijekom 2017. više od 180 znanstvenika i istraživača zatražilo je stopiranje uvođenja mreže pete generacije

Možete li zamisliti skoru budućnost u kojoj će većina uređaja koje imate u kućanstvu biti bežična, a na svakom koraku će stršati neki odašiljač poput ovih za mobitele?

Za 2020. godinu najavljuje se uvođenje najnovije vrste mobilne i internetske mreže. Riječ je o 5G mreži ili mreži pete generacije, koja se već naveliko testira u SAD-u. A upozorenja o njenoj štetnosti i dalje se potpuno ignoriraju. 

Nakon 4G mreže, koja je označila uvođenje bežičnog prijenosa informacija, sprema nam se nešto novo, što bi, nažalost, moglo imati nesagledive posljedice na naše zdravlje i općenito život na planetu.

Jednom kada se definitivno uvede ova nova tehnologija, odašiljači 5G mreže bit će na svakom koraku, a njezine zastrašujuće visoke frekvencije prolazit će kroz našu kožu i tkiva uzrokujući mutacije i tumore.

Po svemu sudeći – pred nama je tehnološki zastrašujuće napredna i brza, no ne baš svijetla budućnost kad je riječ o našem zdravlju i sigurnosti.  

Brojne su studije već potvrdile štetnost 4G mreže, koju trenutačno koristimo, a neke od opasnih posljedica na ljudsko zdravlje su porast ovih poremećaja i oboljenja:

  • rak i tumori
  • kardiovaskularna oboljenja
  • hormonski disbalans
  • nesanica
  • depresija
  • glavobolje
  • smanjena plodnost

Upotreba bežične mreže ili Wi-Fi-ja dokazano povećava učestalost raka kod ljudi, a često korištenje mobitela i smartphonea dovodi do znatno većeg rizika od tumora na mozgu.

I dok tehnološka industrija tvrdi da je 5G mreža sigurna, izvješće Američkog nacionalnog toksikološkog programa o toj mreži ukazuje upravo na suprotno.

Naime, visoke frekvencije mikrovalnog zračenja kakvo koristi 5G mreža mogle bi imati razorne posljedice na ljudsko zdravlje.

Uvođenje ove mreže označit će i „eksploziju“ primjene bežične tehnologije jer će većina uređaja postati bežična, što će ujedno značiti i da ćemo biti puno više izloženi štetnom zračenju.  

Više od 90% mikrovalnog zračenja apsorbira se kroz našu kožu, odnosno epidermu i dermu.

To znači da će naša koža nakon uvođenja 5G mreže zapravo služiti kao „spužva“ za apsorpciju ovih štetnih zračenja.  

Studije su također pokazale da su ovakva zračenja jako štetna i za naš vid i imunosni sustav, a usto ugrožavaju i regeneraciju stanica te slabe našu otpornost na bakterije.

Osim nas samih, 5G mreža mogla bi ugroziti i biljni i životinjski svijet na našem planetu.

Ona bi se mogla negativno odraziti, primjerice, na ptice i pčele. A ono što zasigurno znamo jest – kad nestane zadnje pčele, ni čovjeka više neće biti.

Nakon testiranja tijekom 2017. više od 180 znanstvenika i istraživača zatražilo je stopiranje uvođenja mreže pete generacije.

Razlozi za to su nedovoljna istraženost njezinih (štetnih) učinaka i moguće posljedice ne samo na ljudsko zdravlje nego i na sveukupni život na našem planetu.

Ti su istraživači podnijeli 11 žalbi, odnosno zahtjeva, u kojima su upozorili na sljedeće:

  • mreža 5G djelotvorna je samo na kratkim relacijama
  • slabo se prenosi kroz tvrde materijale
  • zahtijeva puno gušću umreženost, a to znači da će se morati postaviti jako veliki broj antena

Jesmo li zaista spremni platiti toliko visoku cijenu svojim zdravljem samo kako bismo imali 10-50 puta brže internetske i mobilne veze?

 

Izvor: liberoportal.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.