Prema navodima agencije, obje preminule osobe živjele su u jednom od staračkih domova.

“U utorak, 5. siječnja, zaprimili smo dvije prijave o smrtnim slučajevima koji su se dogodili nekoliko dana nakon cijepljenja”, navodi se u izvješću.

https://legemiddelverket.no/nyheter/dodsfall-hos-sykehjemsbeboere-etter-koronavaksinering

Također je navedeno kako bi stručnjaci trebali analizirati je li ubrizgavanje lijeka uzrok smrti ili je slučajnost da je smrt nastupila nedugo nakon cijepljenja.

Direktor Norveške agencije za lijekove Steiner Madsen izjavio je: “Moramo procijeniti je li cjepivo uzrok smrti ili je slučajnost da se to dogodilo ubrzo nakon cijepljenja.”

Rečeno je i kako trenutno cjepivo u Norveškoj primaju “najslabiji i najranjiviji koji imaju ozbiljne bolesti”.

U Norveškoj je cijepljenje protiv Covida-19 Pfizer/BioNTechovim cjepivom počelo 27. prosinca prošle godine. Prvi su se cijepili štićenici jednog staračkog doma u Oslu. Prema agenciji, oko 400 ljudi tjedno umire u norveškim staračkim domovima.

“Norveška agencija za lijekove i Nacionalni institut za javno zdravstvo pomno prate hoće li se taj broj promijeniti nakon što štićenici staračkih domova prime cjepivo”, navodi se u izvješću norveške agencije.

Podsjećamo: norveški smrtni slučajevi dogodili su se nakon neugodnog događaja u Portugalu, gdje je mlada liječnica s Onkološkog centra u Portu iznenada preminula u obiteljskom domu svega dva dana nakon cijepljenja Pfizer/BioNTechovim cjepivom, iako, prema riječima njenog oca, nije imala nikakvih zdravstvenih problema (vidi poveznicu ispod teksta).

 

Mlada portugalska pedijatrica umrla nakon cijepljenja Pfizerovim cjepivom