PONOS HRVATSKE: Sisačka biskupija zahvalila BBB na pomoći: Zajedno smo jači

U pomoć Sisačkoj biskupiji koja je teško razrušena u potresu, ali i Caritasu biskupije uskočili su navijači

Izvor: facebook.com/sisackabiskupija
0

U pomoć Sisačkoj biskupiji koja je teško razrušena u potresu, ali i Caritasu biskupije uskočili su navijači.

“Veliko hvala Bad Blue Boys Zagreb koji ovih dana pomažu našim volonterima. Zajedno smo jači.”, napisali su u biskupiji.

Podsjetimo, hrvatsku javnost uznemirila je nedavna izjava ravnatelja Civilne zaštite Damira Truta u kojoj je kritizirao dolazak volontera, među kojima su bile i navijačke skupine, na potresom pogođena područja. Trut je rekao da su oni otežavali posao hitnim službama, pili i tukli se, iako su osobe pogođene potresom mahom hvalile navijače i volontere navodeći da su im upravo oni prvi pružili pomoć. Kada su Truta drugog dana ponovno upitali o toj izjavi, on je zanijekao da je tako nešto rekao.

Volonteri biskupije danonoćno rade i pomažu

Kao što je izvijestila biskupija, preko 1000 volontera Caritasa Sisačke biskupije sortiralo je i podijelilo kroz 3 distribucijska centra oko 100 šlepera hrane, higijenskih potrepština, odjeće, obuće, grijalica, agregata, šatora te raznog građevinskog materijala. Donacije kao i volonteri pristigli su iz cijele Hrvatske te inozemstva i u ovom kratkom vremenu napravili su bezbroj kilometara kako bi pomoć stigla u svako selo. Caritas je putem svojim donatora osigurao i mobilne kućice te opremu koja je za njih neophodno potrebna, a u suradnji s tvrtkom APIOS osigurano je i gorivo za agregate.

 

Izvor: narod.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.