Istina o Afganistanu!

Izvor: pixabay.com
0

 

Svaki život je jednako vrijedan pa tako i gubitak tog života. 
Glasali ste za one čiji je cilj bio pristupanje NATO-u a to članstvo ima svoje prednosti i mane. Afganistan je okupiran od strane te iste grupacije koja je u službi SAD-a i njihovih saveznika. Nisu oni tamo zbog brige za afganistanski narod i njegove muke. Oni su tamo zbog opijuma i rudnih bogatstava.

Nije to borba za slobodu jer kad se boriš za slobodu ne tražiš plaću ni dnevnice. Svi vojnici koji odu ne samo tamo, su plaćenici i tamo su zbog novaca. To što je kod nas takva situacija su krivi hrvatski birači koji biraju lopove. Mladog vojnika nisu ubili tamo neki talibani već su ga ubili naši birači i političari. Od njih 5500 mnogi su za gotovinu kupili stanove, apartmane na moru, kuće u planinama, dobre automobile, imaju pozamašne ušteđevine a što imaju hrvatski radnici? Tko brine o tome kad hrvatski radnik pogine u svojoj domovini? Što s njegovom obitelji? Zar nisu i oni heroji?

Hrvatska sudjeluje u misiji u Afganistanu od 2003. i u tih 16 godina kroz nju je prošlo oko 5500 vojnika i vojnikinja. Svi su se oni dobrovoljno javili za odlazak, a svake godine prijavi ih se puno više nego što je potreba. Takva navala rezultat je želje za profesionalnim ostvarivanjem i pokazivanjem onoga što su naučili tijekom obuke, ali i dobre zarade zbog dnevnice koja doseže otprilike dvogodišnju plaću.

Za odlazak u misiju u Afganistan hrvatski vojnici, uz redovnu plaću koju dobivaju u Hrvatskoj, također dobivaju dnevnice u iznosu od oko 100 eura. Tako u šest mjeseci provedenih nekoliko tisuća kilometara od kuće zarade gotovo 20.000 eura, što im zasigurno pomaže da si podignu standard života, a prema vlastitim svjedočenjima iz prijašnjih godina, novac koriste, primjerice, za vraćanje kredita, dovršenje gradnje kuće i slične stvari.

Upravo je najviše prijava godinama vezano za misiju u Afganistanu jer su dnevnice ondje najveće. Primjerice, za odlazak u misiju u Poljsku vojnici su dobivali 60 eura dnevno, a razlog za veće dnevnice u Afganistanu taj je što je to najopasnija zona u koju se ide.

 

facebook status

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.