Karolina Vidović Krišto: Marijane, uzmi križ i nosi ga…

Sinovi Marijana Živkovića branili su Vukovar i obranili Hrvatsku od srpskih, crnogorskih i agresora JNA koji su ne čekićem, nego mecima uništavali naše ploče, ubijali djecu jer su bila hrvatska djeca, silovali žene jer nisu bile Srpkinje. Danas nad tijelima Marijanovih sinova, hrvatskim dragovoljcima ubijenima od srpskih, crnogorskih i agresora JNA 1991., stoje nadgrobni spomenici.

3

Srpski zastupnik i član Apisove “Crne ruke” Puniša Račić je 1928. u beogradskoj skupštini pucao u hrvatske narodne zastupnike, ubio je trojicu, među ostalim hrvatskog zastupnika Stjepana Radića. Račić nije pucao samo u hrvatske zastupnike, pucajući u njih on je pucao u Hrvatsku.

Ako vas netko pita što je “ćirilica u Vukovaru”, prije svega se pozovite na članak 8 Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i jasno naglasite kako je “ćirilica u Vukovaru” protuustavna i protuzakonita.

Ukoliko povijesno želite objasniti što je “ćirilica u Vukovaru” onda recite: “U Hrvatskoj nikada nije postojao problem ćirilice, sve do 1991., kada su došli na tenkovima i kada su na pročeljima vukovarskih kuća na ćirilici napisali “ovo je Srbija”.

Ako, pak, slikovito želite opisati što je “ćirilica u Vukovaru”, onda pokažite ovu sliku: mecima uništena ploča s natpisom “Ulica Stjepana Radića” i nova postavljena ploča s ćiriličnim natpisom “Ulica Puniše Račića”.

Sinovi Marijana Živkovića branili su Vukovar i obranili Hrvatsku od srpskih, crnogorskih i agresora JNA koji su ne čekićem, nego mecima uništavali naše ploče, ubijali djecu jer su bila hrvatska djeca, silovali žene jer nisu bile Srpkinje.

Danas nad tijelima Marijanovih sinova, hrvatskim dragovoljcima ubijenima od srpskih, crnogorskih i agresora JNA 1991., stoje nadgrobni spomenici.

Ali agresoru to nije dovoljno. Agresija se nastavlja kroz hrvatske vlasti. Kazneno ga progone jer je 2013. razbio protuustavno i protuzakonito postavljenu ćiriličnu ploču u Vukovaru. Najprije je oslobođen, pa je postupak ponovno vraćen na početak.

Nećete vjerovati, ne puštaju ga na miru. Opet su ga pozvali na ročište, opet kao okrivljenika, da se odazove na sud u rujnu 2019.

Prijatelju dragi koji ovo čitaš, reci mi. Imamo li političare, premijera, predsjednicu, kandidate, zastupnike i ministre, ili imamo moralne nakaze, ljušture i olupine?

Gdje su premijer, ministri, saborski zastupnici, predsjednica, kandidati, galamdžije, zvijezde, zvjezdice?


Marijane, uzmi križ i nosi ga. Ja sam uz tebe i ostat ću dovijeka.

3 komentara
 1. suzana lucija kaže
 2. suzana lucija kaže

  [Večeras smo svi k’o jedno!]

  Moj Široki noćas plače,
  za životom mladim brate.
  Bog ih uze sada k sebi
  za anđele da Ga prate.

  Briješke majke suze rone,
  i očevi sad su tužni.
  Nad Širokim nebo tamno,
  dani teški, dani ružni.

  Gospe moja majko mila,
  Sve je stalo sad je muk.
  Olakšaj nam’ gorke suze,
  moli sada za svoj puk.

  Moli sada sveta majko,
  zaštitnice sestre, brata.
  Da i oni u raj dođu,
  molitva je svih Hrvata.

  Pomozi nam dobri Bože,
  oprosti nam grije naše.
  Pokaži nam stazu Oče,
  da je živjet’ sutra lakše.

  Savladala nas tuga jaka,
  nikom od nas ni’ svejedno.
  Ali znaj Briježe dragi,
  da večeras smo k’o jedno.

  Pokoj vječni daruj im Gospodine,

  Širokobriješka Gospe, moli za nas.

 3. Ivanka kaže

  Barem smo po necemu razliciti od drugih drzava. Nasi politicari za svoje stolice progone svoj narod.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.