Našu djecu šalju u Afganistan, a svoju na školovanje u SAD

“Izražavam duboku tugu i sućut obitelji poginulog skupnika Josipa Briškog koji je na žalost podlegao ozljedama. U ovom teškom trenutku nadam se kako će obitelj stradalog Josipa pronaći snagu utjehe”, stoji u sućuti predsjednice Kolinde Grabar Kitarović povodom pogibije 27-godišnjeg hrvatskog vojnika u Afganistanu. Poruke sućuti su poslali i svi visoki državni dužnosnici, koji, svi odreda, svoji djecu šalju daleko od ratnih područja, na studij u SAD, stažiranje u Bruxelles ili privatne studije zapadnog svijeta

Izvor: pixabay.com
0

 

“Izražavam duboku tugu i sućut obitelji poginulog skupnika Josipa Briškog koji je na žalost podlegao ozljedama. U ovom teškom trenutku nadam se kako će obitelj stradalog Josipa pronaći snagu utjehe”, stoji u sućuti predsjednice Kolinde Grabar Kitarović povodom pogibije 27-godišnjeg hrvatskog vojnika u Afganistanu. Poruke sućuti su poslali i svi visoki državni dužnosnici, koji, svi odreda, svoji djecu šalju daleko od ratnih područja, na studij u SAD, stažiranje u Bruxelles ili privatne studije zapadnog svijeta.

Iako u Afganistanu trenutno služi nemali broj naših vojnikinja, kćer vrhovne zapovjednice Hrvatske vojske, Kolinde Grabar Kitarović, najesen odlazi na prestižni američki Harvard i nije joj ni na kraj pameti njegovim okončanjem pridružiti se HV-u.

I kćer njenog prethodnika, Ive Josipović nije ni pomišljala da se priključi HV-u. Ona studira na doktorskom studiju Veleučilišta računalnih i komunikacijskih znanosti u švicarskoj Lausanni.

Na nizozemskom sveučilištu Groningen, pravo studira Ante Jakov Milanović, stariji sin predsjedničkog kandidata i bivšeg premijera Zorana Milanovića. Služenje u Hrvatskoj vojsci nije mu ni na kraj pameti, a kamoli odlazak na neko od svjetskih kriznih područja.

Bruna, kćer bivšeg premijera Ive Sanadera, koji zbog korupcije služi zatvorsku kaznu, je liječnica i radi u Munchenu, dok je druga kćer, Petra, završila Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu i već duže od deset godina živi u New Yorku.

U HV neće ni kćer Milijana Brkića, Helena Brkić, koja pohađa Visoku školu međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld u Zagrebu u kojoj školarina za svaku godinu, kako je objavljeno na stranici škole, iznosi 35.100 kuna. Ona godinu dana nije provela u Afganistanu već je stažirala u Bruxellesu, u uredu HDZ-ovke Ivane Maletić.

Posinak HDZ-ovog doajena Vladimira Šeksa, Karlo Ressler je hrvatski zastupnik u EU parlamentu.

Djeca aktualnog premijera Andreja Plenkovića su još mala. No, mislite li da će se i jedno odlučiti za vojnu karijeru. Pa vojsku je izbjegao i njihov anemični otac, kad ju je trebalo služiti u miru.

ZDanas/Paraf.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.