Isus prikazan kao gay koji dečka želi predstaviti Svetoj obitelji

Brazilska producentska kuća Porta dos Fundos je bila meta zapaljivih bombi koje su bačene na njeno sjedište nakon što je snimila televizijsku komediju za Netflix, “Prvo Kristovo iskušenje”, u kojem je Isus Krist prikazan kao gay

0

Brazilska producentska kuća Porta dos Fundos je bila meta zapaljivih bombi koje su bačene na njeno sjedište nakon što je snimila televizijsku komediju za Netflix, “Prvo Kristovo iskušenje”, u kojem je Isus Krist prikazan kao gay.

Napad je snimilo nekoliko nadzornih kamera, ali i sami napadači. Najmanje tri maskirane osobe su sudjelovale u napadu prošlog utorka, kada su se odvezli ured grupe u Rio de Janeiru i bacili tri „Molotovljeva koktela“ u predvorje sjedišta producentske kuće Porta dos Fundos.

VIDEO: Snimka napada na sjedište kuće Porta dos Fundos u Rio de Janeiru

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=Lsh3_h735oo&feature=emb_title

Video je potaknuo internetsku raspravu s izvjesnim sumnjama da je napad insceniran od strane samog Porta dos Fundosa. Međutim, ovo su samo pretpostavke koje istraga za sada nije potvrdila.

Satirična skupina koja je snimila uradak našla se usred burne rasprave nakon premijere posebnog božićnog izdanja Netflixa “Prvo Kristovo iskušenje”.

Film je naljutio mnoge kršćane u Brazilu i inozemstvu, jer prikazuje Isusa u društvu osobe izgleda kao njegov dečko i namjerava ga predstaviti Svetoj obitelji. Uz ovaj „satirični prikaz“, Blažena djevica Marija se u “božićnom uratku“ Netflixa prikazuje kao osoba koja uživa u „rekreativnom pušenju marihuane“.

Pokrenuto je nekoliko peticija u kojima se traži otkazivanje satirične emisije, kao i pozivi na bojkot Netflixa.

Najuspješnija peticija je uspjela prikupiti preko 2,3 milijuna potpisa.

Ovdje se otvara pitanje „umjetničkih sloboda“ i spadaju li u tu kategoriju paljenje Kur’ana, izrugivanje poslanika Muhameda, Isusa Krista i Marije ili morbidne karikature kakve je znao objavljivati Charlie Hebdo?

VIDEO: Trenutak izbijanja požara u sjedištu kuće Porta dos Fundos u Rio de Janeiru

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=lzVX-kzEW0M&feature=emb_title

 

 

Izvor: logicno.com

 

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.