Italija subvencionira kupovinu bicikla – nudi se i do 500 EUR

Talijanska vlada objavila je sredinom svibnja kako će u predstojećem vremenskom razdoblju sufinancirati kupovinu bicikala svojih građana. Radi se o 70 % supsidija na kupovinu ljubimca na dva kotača, odnosno maksimalno 500 EUR. Ponuda vrijedi i za kupovinu bicikla i električnoga romobila

0

 

Talijanska vlada objavila je sredinom svibnja kako će u predstojećem vremenskom razdoblju sufinancirati kupovinu bicikala svojih građana. Radi se o 70 % supsidija na kupovinu ljubimca na dva kotača, odnosno maksimalno 500 EUR. Ponuda vrijedi i za kupovinu bicikla i električnoga romobila.
Talijanska ministrica infrastrukture i prometa Paola de Micheli objasnila je kako će najavljena pomoć biti dio predstojećega stimulansa od ukupno 55 milijardi eura za talijansko gospodarstvo koje je snažno pogođeno uslijed pandemije koronavirusom. Objavila je to u gostovanju na video konferenciji za novinare i naglasila kako je pitanje dana da to bude usvojeno. Novčana pomoć bit će usmjerena na stanovnike većih gradova koji broje više od 50.000 građana. U priopćenjima je istaknuto kako će na taj način Italija podržati „zelenu mobilnost“, to jest ekološki prihvatljive načine prometovanja u razdoblju oporavka od epidemije koronavirusa.
„Zbog zahtjeva socijalnoga distanciranja mnogo će manji broj ljudi moći koristiti autobuse i vlakove, pa će morati razmotriti alternativne načine prometovanja poput bicikliranja”, istaknula je de Micheli.
Izvor: Svjetlo riječi
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.