Ivan Ćelić: SMANJITE NEREALNO POVEĆANE TROŠKOVE USLUGA GRADSKIH GROBLJA!

Nakon epidemije novog koronavirusa, Zagreb je pogodio razorni potres koji je uništio brojne kuće i stanove naših sugrađanki i sugrađana. Očito to nije bilo dovoljno pa je, bez imalo razumijevanja prema aktualnoj situaciji u kojoj živimo Uprava Gradskih groblja bezosjećajno i neodgovorno povećala troškove grobnih naknada, ukopa i ispraćaja

0

Nakon epidemije novog koronavirusa, Zagreb je pogodio razorni potres koji je uništio brojne kuće i stanove naših sugrađanki i sugrađana. Očito to nije bilo dovoljno pa je, bez imalo razumijevanja prema aktualnoj situaciji u kojoj živimo Uprava Gradskih groblja bezosjećajno i neodgovorno povećala troškove grobnih naknada, ukopa i ispraćaja.

Naime, cijene grobnih naknada povećane su za 100%, dok su troškovi ukopa i ispraćaja povećani za 50-250%. Ako to pretvorimo u konkretne brojke, trošak posljednjeg ispraćaja povećan je s oko 2.700,00 kuna na minimalno 4.500,00 kuna. Tako su prosječne cijene posljednjeg ispraćaja s novim cijenama postale najskuplje u našoj državi.

Ukoliko se zna da u Zagrebu minimalno godišnje ima osam tisuća posljednjih ispraćaja samo ovim povećanjem povećani su prihodi ove podružnice za mimimalno 15 milijuna kuna. Kada se uzmu u obzir i povećane cijene grobnih naknada, to znači godišnje 30 milijuna kuna više prihoda za Gradska groblja. Što time dobivaju Zagrepčanke i Zagrepčani, nije jasno.

Prema dostupnim informacijama Podružnica Gradska groblja je nedavno osjetno povećala i cijene vlastite pogrebne opreme (lijesova i sl.) koju prodaje građanima prilikom vlastite organizacije pogreba, usprkos preporuci Vlade RH da se u ovoj situaciji ne povećavaju cijene.

Tražim od Gradonačelnika, predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga i direktora Gradskih groblja da ODMAH smanje nerealno povećane troškove grobnih naknada, ispraćaja i ukopa te tako našim sugrađanima olakšaju život u objektivno nepovoljnoj situaciji u kojoj jesmo i koja predstoji.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.