Ivan Pokupec: NE)ODGOVORNO, (NE)STRUČNO, (NE)ZAKONITO

Kažeš mi da se zakone treba poštovati - a prekršila si četiri članka Zakona o zaštiti prava pacijenata uskrativši mi pravo na informaciju o proizvodu, primjeni, SVIM poznatim nuspojavama i sebi kao osobi koja administrira medicinski postupak

Izvor: pixabay.com
0
Svatko s tri čiste u glavi je iz jučerašnje snimke mogao zaključiti da se cijepljenje provodi, prije svega, nezakonito.
Jer nestručno, neprofesionalno, arogantno, agresivno pa čak i neodgovorno bismo mogli opravdati: možda im je bila gužva, možda im je bilo vruće, možda je to bio izolirani slučaj…
No opravdavati nezakonito postupanje je već problem i pokazuje duboku indoktriniranost, ispranost mozga, budalaštinu i zapravo sve osobine kojima se “kiti” bilo koga tko se usudi dovesti korona-religiju u pitanje.
Postavljati pitanja, diskutirati, promatrati situaciju iz različitih kutova, napraviti cost/benefit analizu, INFORMIRATI SE iz različitih izvora… To radi razumna osoba.
Slijepo vjerovati autoritetu zbog boje odjeće, diplome ili zapovjednog tona – to je odlika Milgramove ovce:
A razumnih ljudi i ovaca ima s obje strane, da se razumijemo.
Moj problem je prije svega u licemjerju.
Kažeš mi da se ponašam odgovorno – a onda mi prilaziš s iglom bez da si mi dala osnovne informacije o tekućini koju želiš ubrizgati u ruku.

Kažeš mi da slušam struku – a ne znaš da proizvod koji dilaš ima uvjetno odobrenje Europske agencije za lijekove.

Kažeš mi da se zakone treba poštovati – a prekršila si četiri članka Zakona o zaštiti prava pacijenata uskrativši mi pravo na informaciju o proizvodu, primjeni, SVIM poznatim nuspojavama i sebi kao osobi koja administrira medicinski postupak.
Kažeš mi da mislim na druge – a odnosiš se prema meni kao prema govedu na stočnom placu, a ne kao osobi. I to zato što ti to inače bez pogovora prolazi.
Ne na kartu stručnosti, već na kartu autoriteta.
Ne na kartu profesionalnosti, već na kartu galame.
Ne na kartu empatije, već na kartu arogancije.
I zapravo je jedini način borbe protiv onoga čemu ste svjedočili u jučerašnjoj snimci informirani građanin koji je spreman takvo šarlatanstvo razotkriti.
Zato svi trebamo naučiti:
1. svoja ustavna i zakonska prava;
2. koristiti mobitel za više od selfija.
Jer ovo što sam jučer doživio je bilo bahato, glupo, neinformirano i antiznanstveno. Da ne kažem: ravnozemljaški. A svoju slobodu, integritet i prava – ona ljudska, ne samo građanska – sam zadržao samo zato jer sam bio obrazovaniji od osobe sa špricom u ruci.
Zato sam otišao na nogama, za razliku od gospođe koja je bila 15 metara dalje od mene.
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.