Ivan Pokupec: Pred migrantskim tsunamijem

Internet se još jednom pokazuje kao jedini relevantni izvor informacija. U Grčkoj traju brutalni sukobi između građana s jedne te policije i migranata s druge strane. U hrvatskim medijima, pa čak i onim privatnima - muk

Foto: pixabay.com
0

Internet se još jednom pokazuje kao jedini relevantni izvor informacija. U Grčkoj traju brutalni sukobi između građana s jedne te policije i migranata s druge strane. U hrvatskim medijima, pa čak i onim privatnima – muk.

Turska autobusima besplatno prebacuje stotine tisuća ljudi na granicu s Grčkom, gdje kaos počinje. Od tamo val pridošlica preplavljuje zemlje prema Zapadu, a na tom putu će se neminovno naći i Hrvatska.

Ne želim ovdje ulaziti u teorije o tome radi li se o sirotinji koja bježi od ratnih strahota ili planiranoj invaziji. Istina je vjerojatno, kao i uvijek, negdje između te dvije krajnosti.

No definitivno želim skrenuti na pozornost da Republika Hrvatska nema kapacitete za osigurati svoje granice, niti osigurati sigurnost građana tijekom prolaska migranata kroz državu.

U takvim okolnostima, jedino pametno za učiniti bilo bi isto ono što rade Turci: dočekati ih autobusima na istočnoj granici i ostaviti na zapadnoj.

Sve drugo je nebriga Vlade Republike Hrvatske za sigurnost hrvatskih građana, hrvatskih policajaca, a i izbjeglica koje će stradati u sukobima s njima.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.