Ivica Marijačić: Trajno je prestala sjati Gotovinina zvijezda

Ništa ih više ne može oprati koliko god se sada iz petnih žila opravdavali. Nema povratka generalima potpisnicima Nobilove zamolbe predsjedniku Milanoviću da pomiluje udbaške ubojice Mustača i Perkovića

Foto: pixabay.com
0
Ništa ih više ne može oprati koliko god se sada iz petnih žila opravdavali. Nema povratka generalima potpisnicima Nobilove zamolbe predsjedniku Milanoviću da pomiluje udbaške ubojice Mustača i Perkovića.
Počinili su dva “smrtna” grijeha.
Prvi je da su zatražili milost za ubojice koji se nisu pokajali za preokrutna ubojstva hrvatskih emigranata niti su zatražili oprost ili pomogli Hrvatskoj u razotrkivanja terorističke zločinačke jugoslavenske mreže koja je likvidirala Hrvate, a da prije toga nikada nisu osjetili pravednički krščanski refleks prema progonjenim hrvatskim zapovjednicima. Ni ovih dana kada hrvatski neprijatelji svih boja napadaju Domovinki rat i pozdrav Za dom spremni, veliki pravednici Čermak, Gotovina, Rojs, Lošo, Miljavac i Džanko “junački” šute kao da su im HOS-ovci bili neprijatelji, a ne suborci koje su u “izgubljenim” situacijama na bojišnici zvali da ih spašavaju.
Drugi “smrtni” grijeh generala potpisnika što su se uključili u operaciju odvjetnika Ante Nobila koji nije bio samo zloglasni komunistički tužitelj, nego je autor i izmišljotine o tzv. dvostrukoj zapovjednoj crti, kao načina da optuži predsjednika Franju Tuđmana, ministra Gojka Šuška i niz drugih u hijerarhiji vlasti da su krivi za hrvatske zločine u BiH i u Hrvatskoj.
Haaški sud je prihvatio tu Nobilovu smicalicu kao platformu za konstrukt o tzv. udruženome zločinačkome pothvatu, a Nobilo se još i hvalio podvalom kao stručnom genijalnošću.
Nikada se ne smiju zaboraviti velike zasluge generala Gotovine u oslobađanju okupirane Domovine, ali njega ne bi bilo da nije bilo Tuđmana i Šuška, a sada se svrstao uz odvjetnika koji je njih optužio kao ratne zločince i optužio državnu hrvatsku politiku kao zločinačku. Ne samo što se svrstao, nego je nagovaro i druge da potpišu.
Ne bi bilo ni drugih potpisnika bez Tuđmana i Šuška.
Zato se trajno ugasila zvijezda generala Ante Gotovine i ostalih potpisnika.
Njih šest ostalo je sada usamljeno kao izmet na kiši, bez vojske i naroda. Nisu mogli pobjeći od svoje prirode.
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.