Kako je moguće da srbijanski turistički vodiči vode grupe u Vukovar objašnjavajući im kako je ‘oslobođen od ustaša’?!

"Poštovani, obraćam Vam se nakon maila pristiglog iz još jedne udruge članice koji prilažem u privitku i maila upućenom nadležnoj inspekciji na koji čekamo odgovor sukladno svim propisima upravnog prava" "Poštovani, obraćam Vam se nakon maila pristiglog iz još jedne udruge članice koji prilažem u privitku i maila upućenom nadležnoj inspekciji na koji čekamo odgovor sukladno svim propisima upravnog prava"

0

“Poštovani, obraćam Vam se nakon maila pristiglog iz još jedne udruge članice koji prilažem u privitku i maila upućenom nadležnoj inspekciji na koji čekamo odgovor sukladno svim propisima upravnog prava”.

Ovako, naime, počinje šokantna objava dipl. pravnice Kristine Nuić Prka, pismo koje je uputila u ime Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske upućeno predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, predsjedniku Hrvatskog sabora g. Gordanu Jandrokoviću, ali i medijima.

Sedam godina Udruga turističkih vodiča Hrvatske upozorava na ovakve nedopustive i užasavajuće stanje, navodeći da na tom području, kao i na području Slavonije i Baranje ”nikada i nigdje nisu vidjeli nadzornika, ali ni nadzor rada turističkih grupa”.

Pismo Kristine Nuić Prka prenosimo u cijelosti:

“Slijedom navedenog, ovim putem Vas ponovno molimo i inzistiramo na intenzivnim kontrolama inspekcije na području svih zaštićenih lokaliteta u Republici Hrvatskoj, a sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu. Tekst u predmetnom mailu sadržava ozbiljne i zabrinjavajuće informacije koje nisu bezazlene i irelevantne činjenice. To je slika o našoj zemlji koja ide u inozemstvo.

Za ovu zemlju su ljudi ginuli i mnogi još uvijek traže svoje voljene, dok redovito na cesti gledaju slobodne počinitelje zločina. Nemale novčane iznose trošimo za promociju države, zaštitu identiteta, kulturne baštine i istine o Domovinskom ratu. Stoga smatramo našom dužnošću upozoriti na nezakonito obavljanje djelatnosti turističkih vodiča, a poglavito na događanja u Vukovaru”.

 

Autor: Andrea Latinović

Izvor: direktno.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.