Kako to izgleda prekinuti život svome vlastitom djetetu?

0

… nego sam joj hladno rekao da ću, budući da sam jedan od najboljih u tom poslu, osobno izvršiti abortus. Tako je i bilo.

Kako to izgleda prekinuti život svome vlastitom djetetu? Bilo je aseptički i u skladu sa zahtjevima struke. Ona je dobila anesteziju u operacijskoj dvorani glavne gradske bolnice. Ja sam dobro oprao ruke, odjenuo liječničku halju, navukao rukavice, kratko pročavrljao sa sestrom, sjeo na malenu metalnu stolicu bez naslona ispred operacijskog stola, (prethodno sam je još jednom pregledao kako bih utvrdio u kojem je mjesecu trudnoće i kolika je dužina maternice), i uvukao joj Auvardovo zrcalo u vaginu, premazavši prije toga taj dio tijela antiseptičkom otopinom.

Zatim sam zgrabio grlić maternice s dva tenakuluma, (kukama), uštrcao joj otopinu pitressina, (lijek koji učvršćuje zid maternice kako bih mogao što lakše procijeniti njezinu veličinu i kako je ne bih probio), sondirao dubinu maternice, (sonda je dugačak čelični instrument koji na sebi ima oznake u centimetrima i koji pokazuje koliko duboko instrumenti mogu ići unutra bez opasnosti za ženino zdravlje), zatim sam grlić maternice raširio sjajnim čeličnim rastezačima koji na sebi imaju oznake u stupnjevima.

Nakon što je grlić bio raširen do željenog promjera, uvukao sam u maternicu šuplju plastičnu usisnu cijev i dao znak glavom sestri da uključi usisavanje. Nakon što je manometar pokazao da vrijednost negativnog tlaka iznosi pedeset i pet milimetara, počeo sam s tom cijevi prelaziti po unutrašnjosti maternice, promatrajući kako komadi tkiva ploda prolaze kroz šuplju prozirnu cijev na putu prema vrećici načinjenoj od gaze gdje će biti sakupljeni, pregledani i nakon toga poslani u laboratorij za patologiju kako bi se potvrdilo da je tkivo fetusa – eufemistički rečeno – očišćeno.

Postupak je prošao bez ikakvi nepredviđenih poteškoća i ja sam osjetio zadovoljstvo što sam uspješno i kao uvijek, brzo obavio svoj posao i izišao …

Dr. Bernard Nathanson

Od izdavačke kuće „Verbum“ dobili smo suglasnost za objavljivanje ovoga teksta, s naznakom da se napomene kako je tekst preuzet iz knjige „Iz smrti u život“

Bog vas blagoslovio!

Ako još niste, i Vi možete glasno reći NE UBIJANJU NEROĐENE DJECE!

POTPIŠITE PETICIJU!

Foto: pixabay.com

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.