Kardinal Sarah: Vjerujem da zapadni čovjek odbija biti spašen Božjom milošću

Bog je pogledao na Zapad i zavolio ga jer je učinio divne stvari. Pozvao ga je da pođe s njim dalje, ali se Zapad okrenuo nazad

Izvor: pixabay.com
0

 

Kardinal Robert Sarah, u ekskluzivnom intervjuu za  La Nef, raspravlja o svojoj novoj knjizi pa ćemo u narednim danima objaviti seriju njegovih odgovora na zanimljiva pitanja.

1) U prvom dijelu svoje knjige opisujete “duhovni i religiozni kolaps”. Kako se taj kolaps manifestira? Utječe li to samo na Zapad ili su i druge regije svijeta, kao što je Afrika, također time pogođene?

Duhovna kriza obuhvaća cijeli svijet. Ali izvor je u Europi. Ljudi na Zapadu su krivi za odbacivanje Boga. Oni nisu samo odbacili Boga. Friedrich Nietzsche, koji se može smatrati glasnogovornikom Zapada, tvrdio je: “Bog je mrtav! Bog ostaje mrtav! Ubili smo ga – ja i ti! …” S obzirom na Božju smrt među ljudima, Nietzsche bi ga zamijenio proročkim “Supermenom”.

Duhovni kolaps stoga ima vrlo zapadnjački karakter. Posebno bih želio naglasiti odbacivanje očinstva. Naši suvremenici su uvjereni da, kako bismo bili slobodni, ne smijemo ni o kome ovisiti. U tome postoji tragična pogreška. Zapadnjaci su uvjereni da je primanje suprotno dostojanstvu ljudskih osoba. Ali civilizirani čovjek je u biti nasljednik, prima povijest, kulturu, jezik, ime, obitelj. To je ono što ga razlikuje od barbara. Odbiti biti upisan u mrežu ovisnosti, baštine i srodstva osuđuje nas da se vratimo goli u džunglu tržišne ekonomije prepušteni sami sebi. Budući da odbija priznati sebe kao nasljednika, čovjek je osuđen na pakao liberalne globalizacije u kojem se pojedinačni interesi međusobno sučeljavaju, bez ikakvog zakona koji bi njima upravljalo osim profita po svaku cijenu.

U ovoj knjizi, međutim, želim sugerirati zapadnim ljudima da je stvarni uzrok tog odbijanja njihove baštine i odbijanje očinstva u stvari odbacivanje Boga. Od Njega primamo našu prirodu kao muškarac i žena. To je nepodnošljivo za moderne umove. Ideologija spola je Lucifersko odbijanje prihvatiti od Boga darovanu spolnu narav. Tako se neki bune protiv Boga, besmisleno se unakazujući kako bi promijenili spol. Ali u stvarnosti oni ne mijenjaju ništa od svoje strukture kao muškarac ili žena. Zapad odbija primati te prihvaća samo ono što sam od sebe napravi. Transhumanizam je krajnji avatar tog pokreta. Budući da je to dar od Boga, sama ljudska priroda postaje zapadnom čovjeku nepodnošljiva.

Ova pobuna ima duhovne korijene. To je sotonska pobuna protiv dara milosti. U osnovi, vjerujem da zapadni čovjek odbija biti spašen Božjom milošću. On odbija primiti spasenje, želeći ga izgraditi za sebe. “Temeljne vrijednosti” koje promiču UN temelje se na odbacivanju Boga koje se mogu usporediti s bogatim mladićem u Evanđelju. Bog je pogledao na Zapad i zavolio ga jer je učinio divne stvari. Pozvao ga je da pođe s njim dalje, ali se Zapad okrenuo nazad. Poželio je ono bogatstvo koje duguje samo sebi.

Afrika i Azija još uvijek nisu u potpunosti kontaminirane rodnom ideologijom, transhumanizmom ili mržnjom prema očinstvu. No, neokolonijalni duh zapadnih sila i želja za dominacijom pritišću i te zemlje da usvoje ove smrtonosne ideologije.

Izvor: quovadiscroatia.com

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.