Knjiga svima i svuda: 10 ‘ljekovitih’ knjiga Kršćanske sadašnjosti

U tjednu u kojem smo obilježili Svjetski dan knjige i autorskih prava te nastavili obilježavati i promicati pisanu riječ i čitanje sajamskim ponudama Knjiga svima i svuda, Kršćanska sadašnjost izdvojila je popis od deset ljekovitih knjiga, uz moto Riječ kao lijek. Svatko kome je knjiga i čitanje blisko zasigurno je u rukama već držao jednu takvu knjigu, knjigu u kojoj je pronašao svojevrsni lijek – za dušu, za odmak od problema svakidašnjice ili pak suočavanje s njima. S knjigama rastemo, opuštamo se, učimo, družimo se i živimo. Ako je pak riječ o knjigama kršćanskoga nadahnuća, ljekovitost je još vjerojatnija

0

 

U tjednu u kojem smo obilježili Svjetski dan knjige i autorskih prava te nastavili obilježavati i promicati pisanu riječ i čitanje sajamskim ponudama Knjiga svima i svuda, Kršćanska sadašnjost izdvojila je popis od deset ljekovitih knjiga, uz moto Riječ kao lijek. Svatko kome je knjiga i čitanje blisko zasigurno je u rukama već držao jednu takvu knjigu, knjigu u kojoj je pronašao svojevrsni lijek – za dušu, za odmak od problema svakidašnjice ili pak suočavanje s njima. S knjigama rastemo, opuštamo se, učimo, družimo se i živimo. Ako je pak riječ o knjigama kršćanskoga nadahnuća, ljekovitost je još vjerojatnija.

10 ljekovitih knjiga Kršćanske sadašnjosti

  1. Evanđeoske mrvice za unutarnju ekologiju, vlč. Odilon Singbo
  2. Molitva, papa Franjo
  3. Za bolji svijet, Tomislav Ivančić
  4. Kako danas moliti, Jörg Zink
  5. Snaga tišine, Robert Sarah-Nicolas Diat
  6. Pastoralne-duhovne vježbe, Bono Zvonimir Šagi
  7. Anđeo stresa, Anselm Grün
  8. Duhovnost prikupljanja sredstava, Henri J. M. Nouwen
  9. Utjeha mesijanske nade, fra Stipo Kljajić
  10. Suze nemaju zadnju riječ, Josef Dirnbeck

Popis deset ljekovitih knjiga Kršćanske sadašnjosti prati i sajamski popust od 30 % koji traje do 30. travnja, a cijelu ponudu od gotovo 100 sniženih naslova pogledajte ovdje.

Uz Riječ kao lijek u ljekovitim knjigama, ne treba izostaviti ni Bibliju. Kao poticaj za čitanje Biblije, Kršćanska sadašnjost snimila je i nekoliko videopriloga s autoricom, dr. Slavicom Dodig (Zdravlje i bolesti u Bibliji, Djeca i mladi u Bibliji, Stariji u Bibliji) i vlč. Đuricom Pardonom (Putovima cjelovite ekologije). Videoprilozi se mogu pronaći na YouTube kanalu i društvenim mrežama Kršćanske sadašnjosti, a video Djeca – nijemi biblijski likovi donosimo i ovdje:

 

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.