Krešimir Cerovac: Zašto je izostala podrška medicinskim sestrama i tehničarima!?

Izvor: pixabay.com
0

 

Na mreži se raspravlja o svačemu. No, zanimljivo da nitko ne poteže pitanje opravdanih zahtjeva medicinskih sestara, koje zaslužuju veliku zahvalnost javnosti.
Medicinske sestre su najiskorištavanije osobe u Hrvatskoj.

Ako netko, uopće, zaslužuje iznimno velike pohvale i zahvale, onda su to medicinske sestre. Prema riječima jedne sindikalistice u Europi na jednu sestru dolazi 7 kreveta, a u Hrvatskoj čak 20. Navela je, ilustracije radi, primjer jednog odjela u jednoj bolnici gdje je godinama radilo 20 sestara, a sada ih ima samo 12. Navodno u Hrvatskoj nedostaje 4000 medicinskih sestara.

Možda je, objektivno gledajući, to sve posljedica više sile, možda je to sve nerješivo, ali ni od ministra ni od stručnih osoba ne mogu se čuti neka smislena i prihvatljiva objašnjenja, te smisleni prikaz kako se problem može rješiti.

Pokazalo se je da je najnovije povećanje plaća zapravo samo povećanje, koje se odnosi na dodatke plaći, pa to za osobe s 25 godina staža znači povećanje od 50 kuna. Stravična situacija, a još je stravičniji osećaj da tu situaciju pokušavaju riješiti NESPOSOBNI. Počeo bih s ministrom. Katastrofa!

Čudi šutnja glede ovog životnog pitanja, a posebice od desne strane političkog spektra.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.