Marija Bogorodica – Nova godina

0

Ulazimo u još jednu nepoznanicu, novu 2017. godinu. Želimo ući otvorena duha i srca za suradnju s Božjim planovima. Zato je pred nama lik Svete Marije Bogorodice koja je pokazala svoje puno povjerenje u Onoga koji je početak, smisao i završetak ljudske povijesti. Njezin primjer predanosti u volju Božju ne isključuje njezino djelovanje i ne skida s nje odgovornost djelovanja. Naprotiv, ona ga povećava.

Krenimo s Marijom i Isusom u novost života. Time nećemo biti lišeni kriza i križa, ali ćemo imati jasan cilj i uvjerenje da Bog sve na kraju okreće na dobro. Nemojmo se plašiti života i pretvoriti ga u kukanje i žal za egipatskim loncima punim mesa, nego u vjeri slijedimo Mariju poniznu i strpljivu službenicu Gospodinovu.

Neka vam je svima blagoslovljena i dobrotom ispunjena Nova Godina!

Evanđelje Lk 2, 16-21
Čitanje svetog Evanđelja po Luki

U ono vrijeme: Pastiri pohite u Betlehem i pronađu Mariju, Josipa i novorođenče gdje leži u jaslama. Pošto sve pogledaše, ispripovjediše što im bijaše rečeno o tom djetetu. A svi koji su to čuli divili se ­tome što su im pripovijedali pastiri. Marija u sebi pohra­njivaše sve te događaje i prebi­raše ih u svome srcu. Pastiri se zatim vratiše slaveći i hvaleći Boga za sve što su čuli i vidjeli kako im je bilo rečeno. Kad se navršilo osam dana da bude obrezan, nadjenuše mu ime Isus, kako ga je bio prozvao anđeo prije njegova začeća. Riječ Gospodnja.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.