Marija Selak Raspudić – Zvonimir Troskot (VIDEO): Netrasparetnost… Zemljotres u Zagrebu!

Marija Selak Raspudić i Zvonimir Troskot zajedničkim su izlaganjem upozorili na manjkavosti predloženog zakona o obnovi Zagreba

Izvor: https://most-nl.com/2020/05/21/znanstvenica-dr-sc-marija-selak-raspudic-izlazi-izbore-s-mostom/
0

Marija Selak Raspudić i Zvonimir Troskot zajedničkim su izlaganjem upozorili na manjkavosti predloženog zakona o obnovi Zagreba.

“Veliko je pitanje na što se trošio novac, koji je trebao ići na vodoopskrbnu i vodootpadnu infrastruktura. Novinski članci još iz davne 2007. godine nam govore kako su Milan Bandić, Slobodan Ljubičić, Dragan Kovačević, Slavko Kojić i Mato Crkvenac u srpnju 2007. godine, na dan izdavanja obveznica u londonskom sjedištu Deutsche Bank, bankarima i ulagačima obećali su da će 300 milijuna potrošiti na proširenje plinske i obnovu vodoospkrbne mreže. Ova obveznica dospijeva 2023. godine i ako je suditi po događanjima ovog vikenda mislim da smo ostali i bez vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje otpadnih voda, ali i bez 2 milijarde HRK.

Kada ćemo konačno shvatiti da ne možemo samo naricati nad svojom sudbinom? Ovo zaista jest prilika da omogućimo struci da se kreativno razmaše, da svi ponude svoju viziju Zagreba za 21. stoljeće gdje ćemo konačno svi mi moći profitirati, ali ne samo na razini onoga što je statički održivo, a pritom i oku ugodno.”

 

 

MOST nezavisnih lista

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.