Marijana Petir: Prosvjedi i nemiri u Srbiji!

Za prosvjede i nerede u Srbiji, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nije propustio optužiti hrvatske medije i hrvatske političare, posebno podcrtavši da „Hrvatima smeta jaka Srbija“, što je van svake pameti. Hrvatska je kao dobar susjed učinila znatne napore kako bi Srbiji pomogla na njenom europskom putu, no Srbija nije ozbiljno shvatila pripreme za članstvo u EU i nije provela potrebne reforme

0

Za prosvjede i nerede u Srbiji, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nije propustio optužiti hrvatske medije i hrvatske političare, posebno podcrtavši da „Hrvatima smeta jaka Srbija“, što je van svake pameti. Hrvatska je kao dobar susjed učinila znatne napore kako bi Srbiji pomogla na njenom europskom putu, no Srbija nije ozbiljno shvatila pripreme za članstvo u EU i nije provela potrebne reforme.

Srbija je dobila puno koncesija ali ne isporučuje ono što je EU očekivala od nje. Srbija treba prioritetno riješiti otvorena pitanja koja zadiru u pravnu stečevinu od toga da treba promijeniti zakon kojim si je uzela ovlasti malog Haaga tzv. ZORZ koji predstavlja prijetnju za hrvatske branitelje do toga da treba poštivati ljudska prava i prava nacionalnih manjina a ne Hrvate tretirati kao građane drugog reda.

Zato bi bilo nužno da Aleksandar Vučić povede brigu o tome kako rješiti otvorena pitanja koja sada više nisu samo okrenuta prema drugim narodima i državama već su okrenuta i prema vlastitom narodu, umjesto što optužuje druge za nerede kojima je uglavnom sam dao najveći doprinos svojim autokratskim vladanjem.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.