Priopćenje Hrvatske stranke prava!

Čestitam ‘Hrvatskoj demokratskoj zajednici’, i njihovim koalicijskim partnerima, na demokratski ostvarenoj pobjedi na parlamentarnim izborima. Gospodinu Andreju Plenkoviću želim puno uspjeha u daljnjem političkom radu i vjerojatno ponovnom obnašanju visoke i odgovorne dužnosti hrvatskog Premijera. Nadam se kako će tijekom svojeg novog mandata uspjeti ostvariti sve ciljeve koji si je zacrtao, što će doprinijeti boljitku Republike Hrvatske i svih njenih građana

1

Čestitam ‘Hrvatskoj demokratskoj zajednici’, i njihovim koalicijskim partnerima, na demokratski ostvarenoj pobjedi na parlamentarnim izborima. Gospodinu Andreju Plenkoviću želim puno uspjeha u daljnjem političkom radu i vjerojatno ponovnom obnašanju visoke i odgovorne dužnosti hrvatskog Premijera. Nadam se kako će tijekom svojeg novog mandata uspjeti ostvariti sve ciljeve koji si je zacrtao, što će doprinijeti boljitku Republike Hrvatske i svih njenih građana.

Zahvaljujem svim biračima koji su u nedjelju, 05. srpnja 2020. godine izašli na izbore, a posebno zahvaljujem biračima koji su glasovali za ‘Hrvatsku stranku prava’, stranku koja je radila na tome da Hrvatska bude socijalna, građanska i tolerantna zemlja, u kojoj do izražaja dolazi vladavina prava uz djelovanje po najvišim standardima razvijenog društva.

Naša kampanja vođena je u pomirljivom i demokratskom tonu, bez vrijeđanja, iznošenja neistina i blaćenja suparnika. Na žalost, kada je u pitanju politika jednakih prilika za sve, ne može se kazati kako je ‘Hrvatska stranka prava’ imala jednak tretman ili jednaku priliku natjecati se u ovoj političkoj utakmici, kao što su to imale ostale stranke ili koalicije, što je umnogome rezultiralo slabijim izbornim rezultatom.

‘Hrvatska stranka prava’, skupa sa našim koalicijskim partnerima, praktički je bila potpuno eliminirana iz svih programa i emisija baš svih značajnijih medija, a opstrukcija je išla do te mjere da smo eliminirani čak i iz izbornih anketa praktički svih agencija koje su radile istraživanje javnog mnijenja. Cijelu kampanju osuđeni smo bili na ‘male medije’, koje na žalost imaju slab doseg i slabu posjećenost, tako da naše poruke, i naš izborni program, nisu mogli doći do krajnjih korisnika, do naših birača.

Pod takvim neravnopravnim, ne – fer i krajnje skandaloznim uvjetima, nikako nije bilo moguće upisati dobar izborni rezultat, naravno uz uvažavanje svih ostalih propusta o čemu ćemo raspraviti na najvišim stranačkim tijelima.

Izbori su iza nas. Sad je vrijeme nastavka napornog rada na konsolidaciji naše stranke, na realizaciji onoga na što smo se programski obvezali biračima, Hrvaticama i Hrvatima, kao i svim građanima Republike Hrvatske, a to je omogućavanje boljeg života u Hrvatskoj i standarda dostojnog čovjeka.

U političkoj areni uvijek smo držali do tolerancije i rasprave, u kojoj se koriste samo argumenti, i tako će biti i ubuduće. Pred svima nama težak je posao, zbog čega je potrebno smiriti strasti, pokazati zajedništvo i izgraditi međusobno povjerenje, jer jedino na taj način možemo doći do najvažnijeg cilja, a to je ostvarenja svekolikog napretka Republike Hrvatske.

 

Izvor: HSP

1 komentar
 1. Joso Lazanja kaže

  Dobar vam dan gosp. Zetic,
  Velite da ste iz Stranke Prava. Tuzite se na neravnopravni natjecaj u izborima. Niste spomenuli koliki je bio vas udio u %.
  Kao jedinka, slobodan od ove ili one stranke, zelio bih vam nesto reci: Vi jos uvijek imate za ime svoje stranke, Stranka Prava. Koliko poznam povijest je uvijek otvoreno pitanje, pa cu se lako ispraviti, pred novim cinjenicama.
  Stranka Prava je utemeljena u teskim vremenima za Hrvatsku. To je tada bilo kao da su utemeljitelji molecivo trazili, nesto kao: “Pa Zaboga i mi smo zasebna zemlja i nacija, valjda bi i mi trebali imati pravo na politicko izglasavanje…”
  Otuda SP. Sigurno vidite na sto ciljam. Vi niste vise u tim okolnostima. Vi nemate sto moliti ikoga. Ne zidajte na Povijesti. Okrenite se Sutrasnjici.
  Hrvatski biraci odlucuju o vasoj vaznosti. Nemojte sebi zamisliti da vise znate nego sto to znade biracko tijelo. Ako vidite da ste redovito na rubovima vecine, dobro bi bilo da ugasite stranku, te da svoje snage upravite u jednom ucinkovitijem smjeru.
  Recimo: Vasu stranku se shvaca kao jako nagnuta u desno. Iako vi mislite da ste bas vi koje Hrvatska treba, to tako ne vidi vecina Hrvata. Zato ostanite nagnuti u desno, ujedinite se sa HDZ i budite u toj stranci, kao njeno Desnije krilo. Biracko tijelo Desnice ce ojacati a vi ce te moci vise uciniti od onoga sto zelite za Hrvatsku.
  Joso Lazanja, Australia

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.