Bruna Esih: “Mi nemamo vremena zavlačiti ljude narednih trideset godina kao što je tu običaj.”

Sloboda vodi narod!

Izvor: pixabay.com
0

Izvor: https://www.facebook.com/biramdobro/videos/448524742558008/

Zapravo, nema ljepšeg prizora nego vidjeti zajedno Hrvata do Hrvata u iskrenom zajedništvu za Domovinu… no, manje je lijepo kada te zaskoče u hodniku i naprave fotku, koju se onda dijeli po društvenim mrežama, a u maniri “lova u mutnom”.

Sada, ako se nekome toliko puta objasnilo da se ne ide s njima u koaliciju iz više puta objašnjenih razloga, onda bi „mudrome to bilo dovoljno“. A onih kojih se to tiče znaju da je NHR bio i više nego uviđavan u toj argumentaciji.

Međutim, ako je nekome kamen temeljac političke agende heteronomnost kao takva, onda smo svjesni da ćemo ovakvih dimnih bombi i dalje viđati.

Heteronomnost kao pojam, a za razliku od autonomnosti, podrazumijeva nekoga koji je nesamostalan, nekoga koji se ostvaruje samo ako se steknu određene okolnosti, netko tko je per se uvjetovan, a u ovom konkretnom slučaju radi se o pokušaju ujedinjenja više političkih inicijativa, koje se po rakursu ‘ujedinitelja’ nalaze na ‘desnoj’ političkoj platformi.

Da pojasnimo, General Glasnović je i dalje član kluba zastupnika NHR-a i ovo je samo jedna od tisuće fotografija generala s njegovim podupirateljima.

Izvor: pixabay.com

NHR polako ali sigurno i dalje nastupa samostalno, a to najprije znači – autentično. Znamo da je to nepopularno u današnjem vremenu kada će većina prije prihvatiti instatnt rješenja, a onda rezignirano pljuvati po političarima kako su ih izigrali i prevarili. Znamo i kako većina ima želju za prelijepim, ali nerealnim obećanjima.

 

No, kako reče predsjednica NHR-a Bruna Esih – „Mi nemamo vremena zavlačiti ljude narednih trideset godina kao što je tu običaj.“ To ne znači da se smatramo nekakvim ‘svetim kravama’. Tu smo da damo sve od sebe za Hrvatsku, ali na način kako mi to želimo, a ne kako nam to bilo tko drugi nameće.

Alternativa koja vam se, dragi naši simpatizeri i ljudi dobre volje, nudi jest jednostavna. Ili i dalje podržavajte NHR u daljnjem ostvarenju zadanih domoljubnih inicijativa, s povjerenjem koje ste stekli u ljude koji vode našu stranku ili slobodno podržite bilo koju drugu političku opciju. No, dokle god je primarna komponenta tih političkih opcija p(r)ozivanje NHR-a na ujedinjenje, istu onu vrstu ujedinjenja desnice koje su odreda sve propale, a iza kojih je nusprodukt bilo stvaranje još pokoje desne strančice, onda toplo preporučujemo da se počnete baviti svrsishodnijim stvarima.

Izvor: pixabay.com

 

NHR Sesvete

Kažu ovi udbo-desničar u grupi kako Neovisni za Hrvatsku ruše jedinstvo desnice a zanimljivo da je Ruža Tomašić 2011. odbila biti dio Pravaške koalicije koja je na izborima mogla osvojiti 8 mandata i da je dotična zajedno sa Perom Ćorićem sudjelovala u rušenja i podjeli HSP.

Hrast je 2014 izašla iz koalicije sa strankama Saveza za Hrvatsku i tako srušio koaliciju koju su činile stanke desnice i desnog centra.
Te su ušli u koaliciju sa HDZ.

HKS je na izborima u Zagrebu 2017. umjesto da podrži Brunu Esih i NZH podržali NL Sandre Švaljek.

To su vaši veliki “Hrvatski Suverenisti “.

Oni su pravi rušitelji prave domoljubne desnice a oni su za ujedinjenje samo kada njima odgovara.

Izvor: https://www.facebook.com/groups/1239731679384250/?epa=SEARCH_BOX

Evo koje stranke pozivaju na ujedinjenje desnice pa da pojasnim udbo-desničarima u ovoj grupi zašto podržavam stav NZH da ne ide na izbore sa HDZ 2 (Hrvatskim Suverenistima);

-HSP AS je 2009 zajedno sa HDZ i SDSS u GV Vukovara digao ruke za uvođenje ćirilice u Vukovaru
-HSP AS je osnovan od strane HDZ da još više produbiti podjele među Pravaše
-HSP AS je financijski i logistički pomagao HDZ novcima iz crnog fonda HDZ
-HSP AS je 2011 napustio pokojni Zvonko Bušić koji je shvatio da HSP AS radi na razjedinjavanju a ne na ujedinjenju desnice (odbili su tada uci u koaliciju sa HSP,HČSP i A-HSP)
-HSP AS 2012 ulazi u koaliciju sa HDZ na državnoj razini 
-HSP AS 2014 napušta Ruža Tomašić te dolazi do raskola u stranci (Ruža osniva novu stranku HKS)
-HSP AS je u blokadi jer je dužan HČSP platiti 300.000 kn zbog kršenja koalicijskog sporazuma

-Hrast je nakon neki pola godine izašao iz Saveza za Hrvatsku koji je okupljao desne stranke i prešao je u koaliciju sa HDZ (jesu li tada rušili jedinstvo desnice)
-Hrastov zastupnik u Hrvatskom saboru Zekanović godinu je dana podržavao koaliciji HDZ-HNS-SDSS te je dizao ruke za GMO, otvaranja arhiva….
-Ladislav Ilčić je bio pomoćnik ministrice kulture Nine Obuljen (bivše članice uprave HAVC)

-Ruža Tomašić je na skupu HKS izjavila da je Pravaštva prošlost a jučer se u Bujici pozivala na Pravaštvo 
-Ruža Tomašić je izjavila da Hrvatska treba primiti migrante te ih naseliti u ruralne dijelove Hrvatske (Liku i Dalmatinsku Zagoru)

Ako budete izlazili na izbore imaj te ove stvari na pameti.
Ako već glasate na izborima onda rađe dajte glas HDZ nego HDZ 2 (Suverenistima) jer će na kraju ispasti isto

Izvor: https://www.facebook.com/groups/1239731679384250/permalink/2452797148077691/

Učlani se

 

Izvor: https://www.neovisni.hr/uclani-se/

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=htbkFnIf7Hg

 

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Biram DOBRO

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.