NJEMAČKA: BND uhvatio komunikaciju koja dokazuje zločin u Buči

Njemačka obavještajna služba (BND) je uhvatila komunikaciju ruske vojske koja dokumentira dogovor oko pokolja u Buči, javlja tjednik Spiegel u četvrtak

Izvor: pixabay.com
0

Njemačka obavještajna služba (BND) je uhvatila komunikaciju ruske vojske koja dokumentira dogovor oko pokolja u Buči, javlja tjednik Spiegel u četvrtak

Kako proizlazi iz jednog izvješća koji je BND poslao odgovarajućim parlamentarnim odborima, komunikacija između ruskih vojnika dokazuje da se ne radi o slučajnim zločinima pojedinih vojnika nego o planiranoj strategiji.

“Materijal pokazuje da su ubojstva civila dio uobičajenog postupka ruske vojske koja služe zastrašivanju stanovništva i sprječavanju otpora”, citira Spiegel izvješće BND-a.

Prema BND-u, dijelovi snimljene komunikacije se mogu direktno povezati s konkretnim žrtvama koje su kasnije fotografirane.

Tako u jednom razgovoru vojnik opisuje kako je sa svojim kolegom ustrijelio jednu osobu na biciklu. Kasnije je fotografija žrtve koja leži ustrijeljena pored svog bicikla obišla svijet.

Dvoje bivših ministara, unutarnjih poslova Gerhart Baum i pravosuđa Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, planiraju optužnicu protiv ruskog vodstva i pojedinih vojnika zbog sumnje u počinjene ratne zločine.

Prema međunarodnom kaznenom zakonu oni mogu i u Njemačkoj biti izvedeni pred sud kao što je to već bio slučaj s osobama koje su počinile zločine protiv čovječnosti tijekom rata u Siriji.

 

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.