Živimo povijesni trenutak, možda važniji od pada KuK monarhije, Hitlera i Berlinskog zida

Neoliberalni kapitalizam započinje s odbacivanjem „zlatnog standarda“ za američki dolar početkom '70-ih, kada Nixon označava kraj fiksnom tečaju

foto: pixabay
0

 

Neoliberalni kapitalizam započinje s odbacivanjem „zlatnog standarda“ za američki dolar početkom ’70-ih, kada Nixon označava kraj fiksnom tečaju.

Počinje štampanje dolara bez pokrića, što je dovelo do monstruoznih dobitka financijskog sektora kojeg kontroliraju veliki povijesni bankari Rothschild & Co. Zašto? Zašto uzimaju komad papira i kažu ti ‘ovo je sto dolara’, a za tebe je to komad papira?

Rezultat ovog patološkog sustava je da su bogati postali puno bogatiji, a siromašni sve siromašniji.
Patološki sustav je zato i što je neodrživ i pogađaju ga sve ozbiljnije cikličke krize. Već 1981. je nastala „rupa“ od 3 milijarde i tada je FED morao intervenirati s 4 milijarde. 2007. se dogodila hipotekarna kriza, a 2008. slijedi financijska kriza, zbog koje američki Kongres hitno intervenira, samo da napuhani balon ne pukne.

U rujnu 2019. godine, što je posebno važno jer se događa prije pandemije, FED je počeo ubrizgavati financijskom sektoru 10 milijardi dolara dnevno, kako bi se dosegli 50 milijardi dnevno, pa 100 milijardi, pa 150 milijardi dnevno i onda je konačno odlučeno da se milijarde „štampaju“ bez ikakvog ograničenja. Naravno, to su sve “Pixeli“ na monitoru i sisu fizički dolari, je bi za tu količinu papira trebalo posjeći pola Amazonije.

I onda je došla koronavirusna kriza, zbog koje Trump, FED i Kongres postižu konsenzus o štampanju još 2300 milijardi dolara za banke i privatne financijere.

Mislim, imate heroinskog ovisnika u apstinencijskoj krizi i dajete mu heroin da ga izliječite, koliko god želi…!? To bi otprilike bio model. To traje, naravno, sve dok traje, ali jednom mora pući. I baš onda dolazi Covid koji je pogodio razne dijelove svijeta. Od Kine do Europe i Irana, sada latinske Amerike i zahvaća Afriku, pandemija se nezaustavljivo širi, a SAD su šampion po broju mrtvih.

Trenutno ne spominjem teorije, samo popis činjenica. Teorije ostavljam vama, bolje rečeno „onima“ tamo. Međutim, čak i izbor koje ćemo činjenice predočiti javnosti je već način manipuliranja. Ovdje bi se moglo reći da ja manipuliram Vama. No, Vi bolje znate je li to tako ili ne.

Ali Amerika ima mnogo drugih problema o kojim vam ne govori. Npr. teksaški secesionisti imaju vojsku od 120 000 ljudi naoružanih do zuba i spremnih za akciju. Slični problemi postoje i u drugim južnim državama,… Arizoni, Kaliforniji, itd. U slučaju građanskog rata će SAD definitivno biti gora klaonica od Balkana.

Trump je pokušao riješiti mnoge probleme, ali su sve njegove intervencije bile neuspješne, loše osmišljene i još gore predstavljene javnosti, stoga je ishod bi predvidljiv.

S druge strane, njegovi neoliberalni i globalistički protivnici moćna su grupa promotora planova globalnih antropoloških promjena, ali drže 3000 milijuna milijardi u kapitalu. Da, ne 3000 milijardi, već 3000 milijuna milijardi globalnog kapitala i oni vam pred nosom mašu beznačajnim marionetama poput Zuckerberga, Billa Gatesa ili pape i svim stvarima kojima onda, ako ne želite pogledati ispod povšine, počinjete vjerovati.

Globalisti su ti koji financiraju razne grupa Antifa, iako ne sve, neke pokrete otpora, islamske teroriste, oni financiraju nevladine udruge, koriste masovnu imigraciju i mnoge druge stvari za koje vam neće reći da su strateško oružje, već vas polako i neumoljivo, metodom kuhane žabe, žele „eutanazirati“.

Oni su ti koji kontroliraju UN i preko kojeg sada zahtijevaju da se vaša djeca u vrtiću uče „rodnim identitetima“ i oni su ti koji žele Europu i kažu da se trebate odreći suvereniteta.

Sada je važno što će se desiti u Americi i tko će pobijediti na izborima, a to je teško je reći, jer nitko tko koje adute ima u rukavu. Amerika je eksplodirala zato što je jednog crnca ubio divljački ubio bijeli policajac. Ali u Americi je normalno da te ubiju kao psa na ulici i zašto je pokrenuta ova lavina, koja možda vodi u sukob, ali ne u građanski rat, jer prosvjednici nemaju artikulirane političke zahtjeve, a rata bez političkih zahtjeva i ciljeva nema.

U svakom slučaju, ekonomski kolaps je neizbježan i dogodit će se odmah nakon izbora, bilo tko da pobjedi. Čak i ako Trump svojim strategijama spasi SAD od bankrota, neće moći spasiti Amerikance. Bit će hiperinflacije, nezaposlenosti, uz već ovu koja je dosegla nikada viđene razine, i sve što slijedi.

Ako pobijedi Biden, možemo se pripremati za grčki scenarij i još mnogo toga. Ne treba isključiti gubitak međunarodne podrške „prijestolnici carstva“ i predsjedniku koji na globalnoj razini ne vrijedi ništa.
No, u svom tom patološkom scenariju postoji treća opcija za koju su Amerikanci specijalisti, a to je rješavanje problema unutarnje politike kroz vanjsku, a to je rat s Kinom, za kojeg se Kinezi već spremaju.

 

Autor: N. Babić

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.