Objavljen graf koji pokazuje odnos cijepljenih i umrlih u EU

Tablica Europske komisije pokazuje gdje se Hrvatska nalazi analizirajući odnos broja cijepljenih u odnosu na broj umrlih. Podaci nisu laskavi za Hrvatsku

0

Tablica Europske komisije pokazuje gdje se Hrvatska nalazi analizirajući odnos broja cijepljenih u odnosu na broj umrlih. Podaci nisu laskavi za Hrvatsku

Europska komisija objavila je graf o odnosu broja cijepljenih i broja umrlih. Podaci se temelje na podacima ECDC-ja, Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti.

Podatke je EK objavila na svojem profilu na Twitteru. “Podaci pokazuju da što je veća procijepljenost, to je manja smrtnost”, napisali su. 

Prema tim podacima, na vrhu procijepljenosti je Irska. Tamo je procijepljeno 93 posto odraslog stanovništva. Na milijun stanovnika imaju 15 umrlih u periodu od 14 dana. Na drugom mjestu je Portugal. Kod njih je procijepljeno 92 posto odraslih, a imaju 10 mrtvih na milijun stanovnika.

Malta bilježi 0 mrtvih na milijun stanovnika. Nakon Malte slijedi Danska s 89 posto procijepljenih i 10 umrlih na milijun stanovnika. Radi se o 14-dnevnom periodu.

Najgore na listi stoje Hrvatska, Bugarska i Rumunjska. Hrvatska je na 55 posto procijepljenih te ima 168 umrlih od koronavirusa u periodu od 14 dana. 

Rumunji su procijepili 43 posto odraslog stanovništva i imaju 267 umrlih na milijun stanovnika.

Bugarska ima 29 posto procijepljenih i 325 umrlih. Po ovoj tablici, Hrvatska je četvrta najgora po cijepljenju i umrlima. Iza nas su samo Slovačka, Rumunjska i Bugarska.

Izvor: dnevnik.hr

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.