Stanovnica Banije pokazala kako živi u kontejneru: Nema tople vode, kanalizacije

Naša reporterka Katarina Brečić na Baniji je razgovarala s mještankom koja zbog stoke nakon potresa nije napustila svoju kuću, već se odlučila za smještaj u kontejneru, no kako dolaze minusi, uvjeti u kojima živi nisu adekvatni

Izvor: N 1
0

Naša reporterka Katarina Brečić na Baniji je razgovarala s mještankom koja zbog stoke nakon potresa nije napustila svoju kuću, već se odlučila za smještaj u kontejneru, no kako dolaze minusi, uvjeti u kojima živi nisu adekvatni.

Vlada je objavila da je svima koji trenutno žive u kontejnerima ponuđen adekvatan smještaj, zbog dolaska zime, a o tome je naša reporterka razgovarala s gđom Vesnom Vekić.

“Kontejner nije spreman za zimu, danas mi je rođendan”, rekla je Vekić i ispričala kako živi:

“U kontejneru je hladno. Nemam tople vode, grijem je u kotlu za kolinje, tako se okupamo. Kanalizaciju nemamo. Imamo neke cijevi koje skupljaju vodu od tuš kabine sudopera i lavaboa, tu je blato, moj unuk od 10 godina rekao je da će mi napraviti šaht, on je iskopao rupu dok se igrao. Tu odlazi voda sad. Zvala sam, pisala zahtjeve, najmanje tri puta. Kaže prvo treba okrenuti kućicu. Neki čovjek me zvao da dođe raditi kanalizaciju, ali kućica nije okrenuta. Razgovarala sam s gđom Brankom, poduzela je mjere, ja još čekam.”

Izvor : N1

Napominje i da su joj stigli računi za struju: “Dobili smo skoro 1.800 kuna računa za struju. Iznenadila sam se, na jednom piše otpisano, a na jednom 1.770 kuna. Predala sam to prošli mjesec u Elektru u Sisak, nitko ništa nije odgovorio. Ponovno sam poslala zahtjev za oslobođenjem od plaćanja računa.”

WC ne koristim baš, nije spojeno, nema kanalizacije, imam Toi Toi, dodaje.

Govoreći o drugom smještaju, rekla je: “Nisu mi ponudili adekvatan smještaj, vjerojatno znaju da imam stoku, da ne bih otišla. Sa životinjama se opustim i ne razmišljam o problemima.”

Od države ne očekuje ništa: “Izgubila sam svaku nadu. Bili su mi iz baptističke crkve, oni su došli za vikend i prekrili krov koji je prokišnjavao da sve ne propadne.”

 

Izvor: hr.n1info.com

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.