Oluja – pobjeda mira nad ratom, dobra nad mržnjom!

Foto: wikipedia.org
0

Jučer nisam stigao staviti komentar i uputiti Vam čestitku za Dan Pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan Hrvatskih Branitelja, pa to činim danas.Nije kasno. Zapravo ovaj državni blagdan, druga je polovica temeljnog državnog blagdana, uz onaj odluke hrvatskog naroda da želi svoju državu, kojeg bismo kao narod i država trebali slaviti svaki dan.

I to s ponosom, a ponajprije zahvalnošću što smo kao narod uspjeli ostvariti vjekovima sanjan san o slobodnoj i suverenoj državi koju će svijet priznavati, diviti joj se, od nas učiti i nadahnjivati se našim uspjesima. To je naš cilj, to je naš hrvatski san koji možemo i moramo ostvariti.

To pravo nam nitko ne može oduzeti i tu dužnost nam nitko ne može zamijeniti nekom “važnijom” kao što su to pokušavali “političkim inžinjeringom” promjena datuma državnih blagdana ili pak htijenjem da minoriziraju proslavu Oluje i zamijene je nekakvom “prihvatljivijom”. Da ne spominjem sustavno podrivanje institucija, rasprodaju nacionalnih dobara i druge oblike korupcije i kriminala što je sve rezultiralo najaktualnijom nacionalnom tragedijom – iseljavanjem.

Zato kad do vas dopru takvi glasovi, nasmijte se – neka pati koga smeta! Njihova mržnja, laži i podlost kojima nas napadaju bumerang je koji će im se vratiti. Nikad ne smijemo odustati od nas samih, od naše Domovine i cilja da ona bude u vrhu po uspjehu i blagoslovu!

Hrvatska je pobijedila! Hrvatski branitelji su pobjednici, časni ratnici dobra kojima smo dužni trajan spomen, zahvalnost i trajan napor za izgradnjom naše Hrvatske, a osobito oprez da njihove žrtve ne obezvrijedimo!

Jer, prevelika je cijena plaćena za slobodu naše Hrvatske i mir da bismo budućnost gradili birajući “manje zlo”. Uvijek i samo birajmo DOBRO!

Sretan nam i blagoslovljen Dan Pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan Hrvatskih Branitelja!

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.