Otvorenje izložbe »Riznica duha jugoistočnog Jadrana«

U okviru bliže duhovne pripreme i proslave blagdana sv. Leopolda Mandića, izložba » Riznica duha jugoistočnog Jadrana«, autora Dražena Zetića bit će prigodno otvorena u ponedjeljak, 9. svibnja u 19.30 sati u Pastoralnom centru Župe sv. Leopolda Mandića, Ljubljanica - Voltino

Saint Leopold Bogdan Mandić - Collage, 48cmx36cm, 2022, by Mirjana Nikolić.
0

U okviru bliže duhovne pripreme i proslave blagdana sv. Leopolda Mandića, izložba »Riznica duha jugoistočnog Jadrana«, autora Dražena Zetića bit će prigodno otvorena u ponedjeljak, 9. svibnja u 19.30 sati u Pastoralnom centru Župe sv. Leopolda Mandića, Ljubljanica – Voltino.

Kroz izložbu o katoličkim crkvama Kotorske biskupije i Barske nadbiskupije, posjetitelji će se moći upoznati s radom fotografa Dražena Zetića koji objektivom i okom zaljubljenika u Boku kotorsku vizualno bilježi fragmente bogate povijesti, kulturne i prirodne baštine jugoistočnog prostora Jadranskog mora na kojem stoljećima žive bokeljski Hrvati koji su danas hrvatska nacionalna manjina u Crnoj Gori.

Izložbu će otvoriti doc. dr. sc. Tomislav Kovač, pročelnik Katedre fundamentalne teologije Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Posjetitelji izložbu mogu razgledati do 22. svibnja 2022.

 

Izvor: zg-nadbiskupija.hr

 

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.