Podcast Velebit – Prvo javno predstavljanje Edicije, Podcasta i Projekta Velebit

Ediciju, Podcast i Projekt Velebit su u Karlovcu u Gradskoj Knjižnici Ivan Goran Kovačić, u petak 24. ožujka predstavili Slobodan Prosperov Novak i Marko Jurič. Prije dvije godine Projekt Velebit je započeo izdavačku djelatnost i pokrenuo Ediciju Velebit. Do sada su objavljene tri knjige

Fragment portreta Marka Aurelija iz 2. st., Louvre.
0
Ediciju, Podcast i Projekt Velebit su u Karlovcu u Gradskoj Knjižnici Ivan Goran Kovačić, u petak 24. ožujka predstavili Slobodan Prosperov Novak i Marko Jurič.
Prije dvije godine Projekt Velebit je započeo izdavačku djelatnost i pokrenuo Ediciju Velebit. Do sada su objavljene tri knjige
Prva je knjiga ‘Oživjela Hrvatska’ autora Slobodana Prosperova Novaka u kojoj obrađuje važnije društvene i političke događaje sakrivene hrvatske povijesti, a koji su ugrađeni u stoljetne temelje hrvatske duhovnosti, identiteta i državnosti.
Druga knjiga ‘Protokoli Velikosrpske ideologije – Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2” autora Mate Artukovića, Davora Domazeta Loše, Tihomira Dujmovića, Slobodana Prosperova Novaka i Marka Juriča.
Ova knjiga donosi najvažnije dokumente koji su već 200 godina temeljni ideološki i operativni dokumenti osvajačke velikosrpske politike u od: ‘Načertanije’ Ilije Garašanina, ‘Srbi svi i svuda’ Vuka Karadžića, ,Do istrage vaše ili naše’ Nikole Stojanovića, Ustav i poslovnik organizacije ‘Ujedinjenje ili smrt’, ‘Smrt je naša narodna igra’ tekst Ljubomira Micića iz časopisa Zenit, ‘Iseljavanje Arnauta’ Vase Čubrilovića, ‘Homogena Srbija’ Stevana Moljevića, Memorandum (1) SANU pa do sad najcjelovitije javne rekonstrukcije protokola ‘Memorandum 2’.
I treća, najnovija knjiga ‘Rađanje nacije – Pat stotina godina hrvatskoga nacionalizma’ autora Slobodana Prosperova Novaka i Viktorije Franić Tomić, vraća se u vrijeme Marka Marulića, u vrijeme kada se začela ideja moderne hrvatske države. Knjiga donosi niz gotovo potpuno nepoznatih događaja naše bogate povijesti iz kojih se jasno vidi traganje hrvatskih intelektualaca prema idealu slobode vlastitog naroda i države. Vrijednost ove knjige je uz ostalo i u jasnom uočavanju sličnosti ondašnjeg i današnjeg vremena. Te sličnosti razotkrivaju one društvene, ideološke i političke silnice koje s jedne strane guraju hrvatske ljude prema tom plemenitom projektu, ali jednako tako i u svome opozitu pletu mrežu zarobljavanja, oportunizma, one političke, intelektualne ili ideološke korupcije koja jednako onda kao i danas slabe ljude lomi u kušnjama i baca ih u blato izdaje, laži, a u konačnici i propasti.

 

Podcast Velebit – Prvo javno predstavljanje Edicije, Podcasta i Projekta Velebit

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.