Pokolj: Burkina faso!

ilo je to u rano poslijepodne. U protestantskoj crkvi na sjeveru Burkine Faso završilo je bogoslužje i vjernici su polako izlazili vraćajući se svojim kućama. U tome ih je spriječila kiša metaka koja se zabijala u uplašena tijela nesretnih kršćana koji su pokušali pobjeći. Neki koji u tome nisu uspjeli učinili su živima riječi svetoga Pavla koje je napisao Kološanima da nadopunja ono što nedostaje mukama Kristovim. Mrtvi kršćani u Burkini Faso leže u lokvi krvi. Mrtvi, ali su i živo svjedočanstvo svima nama koji smo često živi izvana, ali smo mrtvo svjedočanstvo vjere. Upozorili su pastora ove zajednice što bi se moglo dogoditi i savjetovali su mu da ode. Njegov odgovor je bio: „Radije ću umrijeti za svoju vjeru nego napustiti selo gdje sam služio 40 godina“! Nema više straha, dragi pastore, počivaj u miru. U rajske dvore poveli te anđeli!

Izvor: pixabay.com
0

 

Bilo je to u rano poslijepodne. U protestantskoj crkvi na sjeveru Burkine Faso završilo je bogoslužje i vjernici su polako izlazili vraćajući se svojim kućama. U tome ih je spriječila kiša metaka koja se zabijala u uplašena tijela nesretnih kršćana koji su pokušali pobjeći. Neki koji u tome nisu uspjeli učinili su živima riječi svetoga Pavla koje je napisao Kološanima da nadopunja ono što nedostaje mukama Kristovim. Mrtvi kršćani u Burkini Faso leže u lokvi krvi. Mrtvi, ali su i živo svjedočanstvo svima nama koji smo često živi izvana, ali smo mrtvo svjedočanstvo vjere. Upozorili su pastora ove zajednice što bi se moglo dogoditi i savjetovali su mu da ode. Njegov odgovor je bio: „Radije ću umrijeti za svoju vjeru nego napustiti selo gdje sam služio 40 godina“! Nema više straha, dragi pastore, počivaj u miru. U rajske dvore poveli te anđeli!

U nedjelju, 28. travnja oko 13:00 skupina od desetak motociklista upala je u prostore protestantske crkve „Božja zajednica“. Zahtjevali su od prisutnih da prijeđu na islam. Nema podataka o tome koji je bio odgovor kršćana, ali čim su napadači počeli pucati očigledno nisu bili zadovoljni odgovorom. Šestero mrtvih je ostalo ležati, uključujući pastora Pierra Ouédraoga, njegova sina i još četvero vjernika.

Papa je Franjo, sa tugom u srcu primio vijest o novom napadu na crkvu i rekao da moli za sve žrtve napada i njihove obitelji.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za taj napad i dok vlasti u toj naslijem prožetoj afričkoj zemlji istražuju slučaj, mi se možemo pridružiti papinim molitvama i tražiti zagovor novih mučenika, sada dijelom Proslavljene Crkve na nebu. Mučenici Burkine Faso, molite za nas!

 

Izvor: Progonjena Crkva

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.