To je čudo križa! (Priča iz katedrale Notre Dame)

Pariški nadbiskup jednom se uspeo na propovjedaonicu katedrale Notre Dame, kako bi održao homiliju, a njegova propovijed se temeljila samo na jednoj priči

Izvor: pixabay.com
0

 

Pariški nadbiskup jednom se uspeo na propovjedaonicu katedrale Notre Dame, kako bi održao homiliju, a njegova propovijed se temeljila samo na jednoj priči.

Trideset godina ranije, rekao je, tri mlada turista došla su u ovu katedralu. Svi mladići su bili grubi, nepristojni i cinični, smatrali su da su sve religije obmana. Dvojica od njih su nagovarali trećeg da uđe u ispovjedaonicu i ispovijedi se svećeniku. Kladili su se da ovaj treći mladić nema hrabrosti učiniti što su mu sugerirali.

Izvor: pixabay.com

Treći mladić ušao je u ispovjedaonicu i pokušao prevariti svećenika. Ali svećenik je znao da je ono što mladić govori laž. U glasu mladića osjetio se ton arogancije – koja se nije mogla sakriti. Nakon što je odslušao ispovijed, svećenik je mladiću dao pokoru. Svećenik je rekao: “Vrlo dobro, sine moj. Svaka ispovijed zahtijeva pokoru, a ovo je tvoja. Molim te da uđeš u kapelu, staneš pred križ, pogledaš u lice raspetog Krista i kažeš:

“Sve ovo učinio si za mene, a uopće mi nije briga!”

Mladić je izašao iz ispovjedaonice pred svojim prijateljima, hvalio se da je učinio sve onako kako su se dogovorili. Druga dvojica mladića su inzistirala da završi predstavu tako što će izvršiti pokoru. Mladić je zatim ušao u kapelicu, stao pred križ, pogledao u Kristovo lice i počeo: “Sve što si učinio za mene, a … a … a uopće … a uopće me nije …”

 

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=YGRQmy-JCCQ

U tom trenutku priče nadbiskup se nagnuo nad propovjedaonicu i rekao: “Taj mladić je čovjek koji stoji pred vama i propovijeda.”

To je čudo križa. Kada počnemo shvaćati ljubav na križu, želimo promijeniti naš odnos s Bogom. Više ne možemo ostati isti. Ponovno želimo Boga u središtu našeg života.

Anegdota iz knjige Amid his pain he said autora Burtona F. Blaira

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=03YbQPKKt6U

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=SbbXWTnNyGE

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=6TYxWGlUe0c

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.