Progon i ponižavanje armenskih kršćana prolaze nezapaženo

Armenski kršćani u Karabahu opraštaju se od svoje zemlje, svojih crkava, svoje zemlje i svog 1000 godina starog samostana Dadivanka. Do ponovnog susreta.

MANASTIR DADIVANK / FOTO: FACEBOOK - THIS IS CHRISTIAN MESOPOTAMIA
0

Armenski kršćani u Karabahu opraštaju se od svojih crkava, svoje zemlje i svog 1000 godina starog samostana Dadivanka. Do ponovnog susreta.

Samostan se nalazi u području koje u nedjelju, 15. studenoga mora biti predano Azerbajdžanu u sklopu dogovora o zaustavljanju azerbajdžanske vojske od zauzimanja čitave teritorije Karabah.

Armenski kršćani / Foto: Facebook – This is Christian Mesopotamia

Crkveni kompleks Dadivank u planinskoj regiji Kalbajar trebali bi u Azerbajdžan u nedjelju vratiti armenski branitelji koji su nakon više od šest tjedana intenzivnih borbi oko sporne provincije Nagorno-Karabah pretrpjeli poraz. Borbe su završile početkom ovog tjedna nakon što je Armenija pristala ustupiti teritorij koji je držala od rata 1990-ih kao dio mirovnog sporazuma s Rusijom.

Oproštaj od Dadivanka / Foto: Facebook – This is Christian Mesopotamia

Podsjetimo, Armenci su narod koji je prvi u povijesti pokršten, još u trećem stoljeću. U kršćanstvu neprijateljskom okružju mnogo su patili zbog svoje vjernosti Kristu i kršćanskoj vjeri, ali nikada je nisu zanijekali. Uključimo ih u svoje molitve!

Molitveni pozdrav / Foto: Facebook – This is Christian Mesopotamia

 

Izvor: hkm.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.